• 133
    her ne kadar hoş olmasa da fm genie scout gibi programlarla oyunda hem en potansiyelli genç yetenekleri, hem de potansiyeli en yüksek antrenörleri bulabilirsiniz bu oyunda. tek yapmanız gereken kayıtlı oyunu bu programla açıp ilerideki potansiyel seviyesine 150 yazıp aratmak. arama seçeneklerinden yaş aralığını da 0-22 seçerseniz 16 yaşındaki genç yetenekleri, geleceğin ronaldo'larını rooney'lerini, arda ve hakan şükür'lerini rahat bir şekilde bulabilirsiniz. ayrıca antrenör arama özelliği ile neeskens gibi yardımcı antrenörler bulabilir müthiş sağlık ve scout ekipleri kurabilirsiniz.

    programın bir diğer özelliği ise takımınızın en yararlı dizilişini size göstermesi. mesela siz barcelona'sınız ve elinizde çok yetenekli oyuncular var. bir de siz donatmışsınız yıldızlarla takımı. şimdi nasıl bir kadro kurmanız gerek? programı açın ve takım arama bölümünden barcelona yazın. gelen sonuçlarda barcelona a takımını seçin ve özelliklerine bakın. sağdaki seçeneklerden bir tanesinde* takımınıza yararı en fazla olacak oyuncuların mevki mevki dizilişini görüceksiniz. hatta aşağıdaki bölümde takım dizilişine de 100 üzerinden puanlarla sıralamış program. mesela 4-3-3 düzeninde %78.66 bir performans alırken 4-1-3-2 düzeninde %62.98 gibi bir performans alıyorsunuz.

    yine bir çok güzel özelliğinden bir başkası ise oyuncuları transfer ederken takımın istediği fiyatı size göstermesi. mesela siz arda'yı transfer edeceksiniz. değeri 15 milyon euro gözüküyor. ancak 15 veriyorsunuz kabul etmiyor. çünkü oyuncu kulüp için değerli ve kulübün istediği rakam daha yüksek. ne kadar teklif etmelisiniz? hemen arda turan diye aratıyorsunuz programdan ve sale value kısmına bakıyoruz. neymiş? 32 milyon euro. daha fazla gereksiz teklif yapmadan 32 milyon euroyu yapıştırıyorsunuz ve arda'yı alıyorsunuz.

    programın daha birçok özelliği var. ben fm 2006 veya fm 2007'den beri kullanırım*. ikinci ligde bir takım yönetirken özellikle çok yararlı oluyor. yaşlı kurtları programdan bulup takıma ucuz fiyata transfer edip lig atlayabiliyorsunuz mesela. daha fazla uzatmadan programın linkini vereyim.

    iyi kullanımlar.

    http://www.fmscout.com/a-fm_genie_scout_2009.html

    not: bu entrydeki bütün rakamlar hayal ürünüdür.
    edit: takım diziliş özelliğini kullanmanızı önermem. hoş olmuyor sonuçta. teknik direktör sizken adnan sezginin size sanctis'i forvette oynat demesi gibi birşey. ben kullanmazdım bu yüzden. kendiniz kurun taktiklerinizi arkadaş!
App Store'dan indirin Google Play'den alın