• 7605
    insanı bazen evinde, koskoca bir ailenin içinde hissettiren, bazen de cinnetin eşiğine getiren sözlük.

    mesela ağlama duvarına bir entry yazmıştım, bir arkadaşıma bile anlatsam "abi boşver hallolur" tadında geçiştirebileceği bir şeyde, bazı güzel yürekli yazarlardan o kadar güzel destek mesajları aldım ki, moralim bir anda tavan yaptı. o an kendimi evimde hissettim işte. bir insanın hiç tanımadığı başka birinin derdine çare olabilmek için zaman ayırıp iki kelime bile olsa ona bir şeyler yazabilmesi mükemmel bir incelik.

    ama gel gör ki bazen de insanı delirtiyor burası. daha önce de yazmıştım, burada en büyük sıkıntılardan birisi insanların eleştiri yaparken hiç düşünmemesi diye. yabancı bir sitede yayınlanan bir listeyi burada yayınladım bugün. baya zaman ayırıp okudum, çevirisini yaptım, futbolla ilgili bir donedir, burada da bulunması gerekir, görmeyen arkadaşlar olursa buradan görsün diye, ekstra zaman da harcayıp buraya yazdım. yazarken kaynak da gösterdim, adamların listeyi hazırlarken kullandıkları kriterleri de belirttim. bahsettiğim entry de şu hatta (bkz: #1391239)

    listeyi yanlış bilgi veriyor diye ihbar eden mi ararsın, mesajdan gelip "bu ne biçim liste" diye bana atarlanan mı ararsın hepsi var.

    arkadaşlar burada olan her entry'ye katılmak zorunda değilsiniz, kendi fikrinizi de belirtin, bu konu tartışılsın diye de açtım o başlığı ben mesela zaten. ama iş emeğe saygısızlık noktasına geldi mi ben deliriyorum. bana atarlandığınız listeyi ben götümden uydurmuş değilim, oraya yazmışım nereden alıntı olduğunu. adamların sadece belirli kriterler üzerinden hareket ettiğini de yazmışım. başka bir kaynakta bundan farklı bir liste görürsen, gel sen de onu yaz, biz de "haaa bu bu bu kriterlere göre de sıralama böyle oluyormuş bak" diye bilelim. veya orada yazan kriterlere göre liste öyle çıkmıyorsa aslında, sen über bir araştırmacıysan, dünyadaki bütün liglerde o istatistikleri kendin araştırmış ve listenin yanlış olduğunu kanıtlamışsan, gel yaz doğrusunu, ilk ben teşekkür edeyim sana. ama senin kafandaki liste ile o uymuyor diye saçma sapan hareketler yapıyorsan s.kerler öyle işi. allah aşkına eleştiri yapmayı öğrenin, ortaya atılan bir tezin antitezi nasıl üretilir, bunun adabı nedir bunun üzerine bir kafa yorun.

    ne olursa olsun, içindeki güzel insanların yüzü suyu hürmetine seviyorum seni sözlük.
App Store'dan indirin Google Play'den alın