resim
Emre Çolak
Takım:-
Mevki:On Numara
Yaş:33
Boy:1.69
Uyruk:Türkiye
  • 3450
    futbol zekasi maalesef olmayan ancak birazcik sosyal zekaya sahipse belki mancini'yle asamaya kaydecek olan turkiye'de yapabilecekleri itibari ile tek olan turk pasaportlu orta saha oyuncusu.

    galatasaray'in deneyebilecegi seyler hakkinda yorum yapip az cok hayalleri gerceklesmeye baslayan biri olarak biraz simaricagim izninizle.

    birincisi emre fizigini gelistirsin diyen kimsenin yazisini okumuyorum bile, bu klise yanlistan gina geldi. her futbolcu goruntude mukemmel atlet olmasi gerekmez, bazilarinin zayifliklari avantajdir. size emre'nin fiziginin yeterli oldugunu uzun uzun anlatmak yerine suanki fiziginin bir sonraki asama icin neden avantaj oldugunu anlatmak daha dogru olacaktir. basketbolla hasir nesir olan herkes sabonis'in kim oldugunu bilir sanirim. sabonis ilk basketbol yillarinda zayif ve atletken sakatliklar sonrasi iri bir oyuncu olmustur. zayif ve atletken yapabildikleriyle o atletizmi kaybettikten sonra irilesip yaptiklari birbirinden farklidir. ayni degisimin benzerini divac'ta hatta shaq'ta bile gorebilirsiniz. orlando yillarinda shaq suanki dwight howard'dan daha ince bir oyuncuydu, oyun tarzi da ona goreydi. vucut yapisina gore atletin yapabildikleri de degisir.
    simdi gelelim emre'ye. emre colak birebirde surekli ezilen, topu saklarken yerde kalan biri degil artik. rakibine basmaya korkan biri de degil. emre'nin zayifligi evrilecegi mevki icin cok onemli. emre her ne kadar pas vermekte gecikse de, etrafinda surekli donse de, kendisi takimin en hizli reaksiyon gosteren oyuncularindan biri. bu su demek; top defanstan kendisine geldiginde rakip oyuncunun baskisindan once topu kullanabilme, vucudunun ince ve kivrak olmasindan dolayi yonunu degistirip oyunu da buna gore degistirme kapasitesine sahip. yekta bunun icin denendi ve bence basarili olabileceginin sinyallerini verdi. ancak bilmedigimiz sebeplerden kiralanacagi soyleniyor.
    herkes 15 ocak galatasaray tokatspor macindan sonra emre'yi elestirmis ancak benim seyrettigim en iyi maclarindan biriydi. en azindan gorevini anlamis ve bulundugu mevkide siritmayan bir goruntusu vardi. pas hatalarini yapacaktir sorun degil, o mevkiye suat kaya ilk geldiginde topu popescu'dan alip okan'a veremiyordu. sonra ise bakmadan sag ayagiyla topu sol kanata, bizim oyuncunun bademcigine atar olmustu. (ah musta denizli, yaktin bu ulkenin olasi bi kupasini)
    pas tercihlerinin yanlis oldugunu dusunmuyorum, mac sonu yaptigi hata affedilir gibi degildi belki ama yapma sebebi zaten bugune kadar teshisin de yanlis konulma sebebiyle ayni, mental olarak buyuk sahada oldugunun hala farkinda degil. siz fizik diyorsun, terim fizik diyor ama bu adama bir gun kimse kardesim calim rakip ceza sahasinda atilir, kendi sahanda bel kirarsin bacak arasi yapmazsin demedi. onun yerine sacma calimlari alkislandi stadda.
    dogru yaptigi sey, pas almaya surekli cikmasi. ki bunu eskiden de yapiyordu, bu guzel bir ozellik. pas verme hizi eskiye gore daha cabuktu, en artistik pasi bulacagim diye ugrasmadi genelde oyle yalari, bos gordugune oynamaya calisti onun yerine. one dogru hamleleri hep dogru pasi almaya yonelikti. bunlar olumlular.
    olumsuz olan rakibi karsilarken golge savunma yapmayi hic bilmemesi ve alanini kaybetmesi. bunlar da ogrenilebilecek ozellikler, mancini ustunde duruyordur eminim.
    emre takimin agirlik merkezinde olabilecek yeteneklere ve ozelliklere kesinlikle sahip hatta bugune kadar terim'in neden denemedigini hic anlayamamistim. adami surekli sol ic ve hatta sol kanat denedi ve ataklari yavaslatmaktan baska ise yaramadi. topu hep vucudunu yanlis konumlandirarak almasindan kaynaklaniyordu bu. fazladan etrafinda donmek zorunda kaliyordu topu duzeltim derken. emre fiziksel olarak degil, mental olarak gelisimini tamamlar, vucudunu topa gore dogru konumlandirir, pas hizini biraz daha arttir ve su allahin cezasi basit golge savunmasini ogrenip alanini kaybetmezse terimden 2 yildir bekledigimi sonunda takimda gorebilirim belki:)
App Store'dan indirin Google Play'den alın