• 26
    bu maç için galatasaray futbol takımı kamp yaptığı antalya'dan saat 11:00 sularında uçağa binip istanbul'a gelecek, maçın ardından da gece 11'de tekrar antalya'ya kampa dönecek.

    ligin başında fifa eğer varsa avrupa veya dünya kupası elemeleri için eleme maçlarının veya grup maçlarının tarihlerini, uefa da şampiyonlar ligi ve avrupa ligi organizasyonlarının kura çekimlerinin, eleme maçlarının, grup maçlarının tarihlerini belirleyip federasyonlara gönderir. tabi bizim güzide federasyonumuzda bunun üzerine nasıl saçmalarız deyip lig veya türkiye kupası fikstürünü sıvar. bu geçmişten günümüze her federasyondaki en büyük problemlerden biri. (u: hatırlarsanız fatih terim, uefa kupasını kaldırdığımız 99-2000 sezonundaki maç yoğunluğundan şikayetçiydi.)* yine hiç bir şey değişmediği için tff'nin ayarladığı lig ve kupa fikstürü sağ olsun, kamp döneminin ortasında ziraat türkiye kupası için takım antalya-istanbul arasında mekik dokumak zorunda kalıyor.

    şu işleri yönetebilen bir insanoğlu gelirse tff'nin başına helal olsun diyeceğim ama çok zor, eğer herhangi bir yabancı kuralı yoksa bu iş için yetkili abileri de yurt dışından transfer etsek iyi olacak gibi gözüküyor en azından bizden birileri öğrenene kadar, misal ingiltere federasyonundan "fikstür neye göre ve nasıl hazırlanır?" konusunda uzman bir kişi bile gelse yeter diye düşünüyorum. ama jaap uilenberg gibi bir şey gelecekse hiç gelmesin, takımlar bu cefayı çeksin daha iyi.

    30 dakika sonra gelen edit: ziraat türkiye kupası'nda ikinci maçta antalya'da antalyaspor ile oynayacağımız için federasyon'a başvuru yapılmış, "bu maç, antalya'da oynansın" diye, tokatspor'da her hangi bir itirazda bulunmamış bu isteğe, fakat gel gör ki bizim federasyon kabul etmemiş.*
App Store'dan indirin Google Play'den alın