resim
Roberto Mancini
Görev:Teknik Direktör
Takım:Suudi Arabistan
Yaş:59
Uyruk:İtalya
  • 1438
    ben bu adamı seviyorum arkadaş, dobra bir adam bu, içi dışı bir, rasyonel bir adam bir kere. öyle kimsenin inanmayacağı hayali lafları pompalamıyor ortaya, takımın içinde bulunduğu duruma da, yarıştığımız her kulvarda şansımıza da gerçekçi yaklaşıyor mesela. kimseyi kandırmak, kimseye yaranmak gibi bir derdi de yok.

    gstv'ye açıklama yapmış mesela, son günlerde ortalarda dolaşan istifa haberleri de sorulmuş kendisine “ocakta veya mayıs sonunda bu haberler çıkar. bir teknik direktör hakkında konuşulduğuna eksen hep bu yönde oluyor. ben buradayım ve mutluyum. evet, futbolda her şey olabilir. hiçbir zaman asla olmaz, denemez futbolda ama tekrarlıyorum galatasaray’da mutluyum” demiş. bu çok samimi bir açıklama bence.

    takımda mutlu olduğunu belirtmiş ama çok önemli bir eklemeyle "evet, futbolda her şey olabilir. hiçbir zaman asla olmaz denemez" hiç çekinmeden çok net bir şekilde "gitmek istersem veya gitmem istenirse, şartlar bunu gerektirirse de giderim" diyor. bu adam da herkes kadar bilirdi taraftarın gönlünü kazanmak için "galatasaray'da çok büyük hedeflerim var, sözleşmemin sonuna kadar buradayım" gibi beylik laflar etmeyi, ama yapmıyor. kimsenin gözünü boyamak derdinde değil.

    bu adam yarın kalksa, "bana italya milli takımından* teklif geldi, ben tazminatımı ödeyip sözleşmemi feshediyorum" dese, bize sadece yolun açık olsun demek düşer. ayrıca çok iyi bir taktisyen, ligdeki en dandik maçı bile ciddiye alıp ona özel taktik çıkarması müthiş bir profesyonellik örneği. tutar-tutmaz, o maç kazanılır-kaybedilir, bu adam işini ciddiye alıyor, ona göre hazırlıyor bütün takımı.

    futbolcusuna verdiği değer de çok önemli, sneijder'in sakatlığı geçmesine rağmen kendisini iyi hissetmediği için o sırada çok önemli olan kasımpaşa maçı öncesi ona izin verdi, o sneijder dönüp juventus maçında bize turu getirdi. aynı sneijder'i dün ajax maçında, eski takımına karşı kaptan olarak sahaya sürerek ona desteğini en güzel şekilde belli etti. sorsam en son ne zaman oynadığını sözlükteki adamların yarısının söyleyemeyeceği yiğit gökoğlan için dakikalarca hakemlere dil döktü.

    sözün özü sinyor güzel adam. umarım uzun yıllar galatasaray'a hizmet verir, başarılar yakalar. yürüyedur sinyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın