• 5
    yeni çıkacak bilişim yasası gerçekten de demokrasi ile yönetilen ve hukuk devleti olmayı prensip edinmiş özgürlüklere saygılı her ülkenin sahip olması gereken bir yasadır gerçekten de. bu yasaya bakıp işte özgürlük bu, demokrasi bu, hak hukuk bu diyeceğiniz türden. öyle böyle değil yani anlayacağınız.

    mesela;

    - bakan veya bakan çocuklarının yolsuzluğa karıştığını gösteren resim ve/veya videolar internet dolaşıma mı sokuldu?
    + hemen bu yayınları kaldırabiliyoruz artık. zaten efendim bir kere özel hayatın gizliliğine aykırı bu fotoğraflar. yolsuzuluk rüşvet falan bunlar da en nihayetinde özel hayattır. hem zaten bunlar bakan çocukları. bak bakan diyorum. bakan kim peki? doğru bildiniz millet iradesiyle sandıktan çıkm.. yok lan o meclisti. ha unuttum lan bizim sistemde hangi bakanların kabinede olacağını halk seçmiyordu ya. ee öhöm konuya dönecek olursak en nihayetinde halkın özgür iradesiyle seçilmiş milletvekillerinin çoğunluğu oluşurarak iktidar partisi olarak yürütme organı olarak görev yapmasına mükabil olarak işte tam da bu yürütme organının belirlediği bakanlardır efendim bunlar. yani şimdi sen hem millet iradesine karşı geleceksin hem de özel hayatın gizliliğine sonra da demokrasi ve hak hukuk diyeceksin. kaldır gitsin!!

    - efendim hükümetin politikaları mı eleştiriliyor bir sitede?
    +hiç problem değil hemen kaldırırız. ne yani, milletin iradesiyle gelmiş hükümete eleştiri yapmak millet iradesine karşı gelmektedir. hem zaten böyle bir durum nasıl demokrasi olarak nitelendirilebilir. bir kere demokrasinin temeline aykırıdır efendim. kaldır gitsin.

    - mahkeme kararı beklemekten imanınız mı gevredi? hakim karar verecek diye beklerken demokrasi elden mi gitti?
    + sakin olunuz problem yok. yeni yasamızla artık millet iradesine karşı gelenleri mahkeme kararının beklenmesine gerek olmaksızın cezalandırabiliyor ve internette bu yöndeki içeriklere erişimi engelleyebiliyoruz. peki hangi içeriğin sakıncalı olduğuna kim karar verecek ki yani şimdi dediğinizi duyar gibiyim. efendim daha öncede belirttiğimiz gibi öncelikle bu millet iradesine karşı yapılan, millet iradesini yok sayan içeriklere karşı bir tedbirdir. e buna da bakan veya tib başkanı karar verecektir. e bunlarda en nihayetinde milli irade tarafından seçilenler tarafından göreve atınmış kişilerden. velhasıl milli irade tarafından seçilmiş kişilerin verdiği kararlar da milli irade tarafından verilmiş sayılır.

    - oha hiç böyle düşünmemiştik lan harbiden şimdi düşününce oldu bu iş. e peki bazı yayınlar kanuna aykırı olmasa bile sizin bu milli irade dediğiniz şeye aykırı olabiliyor. bu konuda napıcaz ki şimdi yani?
    + panik yapmayın bu sorunun cevabını da bir önceki cevapta bulabilirsiniz. kısaca hukuk zaten milli iradeyi sınırlıyor efendim. yani hakimleri savcıları halk mı seçiyor ki? bunun neresi milli irade sorarım siz? işte tam da bu sebeple mahkeme kararını ihtiyacımız olmadığı gibi içeriği yayından kaldırmak için bir gerekçeye de ihtiyacımız yoktur. milletimiz ne talep ederse biz onu yaparız gücümüzü sandıktan alırız.

    görüldüğü üzere über bir yasa. artık özgürlüklerimizin sınırlandırılmasından hak hukuk diye endişe etmeden rahatça uyuyabiliriz. iyi geceler türkiye.
App Store'dan indirin Google Play'den alın