• 4
    yeni versiyonu çıkıyor diyorlar, güncelleniyormuş kendisi;

    tbmm başkanlığına yine bir “torba yasa” içerisinde sunulan kanun değişikliği teklifi ile, 5651 sayılı yasa’da yapılması öngörülen değişikliklerin başlıcaları şunlar:

    · erişim sağlayıcıları birliği kurularak, tib (telekomünikasyon iletişim başkanlığı) ve mahkeme kararlarının bu birlik üzerinden uygulanması öngörülmektedir.
    · dns, yanı sıra, url ve ip tabanlı engelleme ile engelleme yöntemleri genişletilmektedir.
    · tib başkanı veya ilgili bakanın talimatıyla erişim engelleme mümkün hale getirilmektedir.
    · internet trafik bilgisinin zorunlu tutulma süresi 6 aydan 1 yıla çıkarılmaktadır.
    · hukuki karar süreçlerinin daha çabuk sonuçlandırılması hedeflenmektedir.

    yani;

    · tib başkanı veya bakanın talimatıyla erişimin engellenmesi, ifade özgürlüğünün önündeki en büyük tehditlerden biridir.
    · erişim sağlayıcıları birliğinin asli görevi erişim engellemek olarak tanımlanmıştır. ayrıca altyapı çalışmalarıyla birlikle internet erişiminin maliyetini artacaktır.
    · kayıtların uzun süre tutulacak olması, verinin işlenmesi ve fişleme uygulamalarının önünü açmaktadır.
    · karar alma süreçlerinin daha çabuk sonuçlanması için getirilen zaman kriterleri, konuya uzak adli personelin hatalı karar almasına neden olabilecektir.

    sözün özü, kısaca; artık isteyen, istediği siteyi istediği zaman kapatabilecek. tabii bu arada kapatmaya neden olan veya olmayan (istediği) yazarın da gerek kişisel gerekse de internet üzerinden yaptığı tüm işlemlerin bilgilerine istediği şekilde ulaşabilecek, fişleyecek, etiketleyecek, arşivleyecek hatta isterse kulak memesine parmak ucuyla pıt diye vurabilecek, kafasına göre yani. "ama ben proxy kullanıyorum, cayır cayır ip değiştiriyorum, acayip işler çeviriyorum yea" filan diye de kendinizi kandırmayın boşa, hadi kendinizi kandırdınız başkasını kandırmayın bari. hepsi hikaye. bi'bakmışsın bir gece kapında federaller. hiç şaşırma, sakince klavyeyi yere bırak ve ellerini başının üstünde birleştir, gerisini onlar halleder zaten. gerçi cia bakıyor o işlere ama ağzımız alışmış bi'kere.

    (bkz: #761007)
App Store'dan indirin Google Play'den alın