resim
Aurélien Bayard Chedjou Fongang
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:Stoper
Yaş:39
Boy:1.84
Uyruk:Kamerun
  • 693
    bana kalırsa şu an onun yerine düşünülen yabancı stoperlerden kalite olarak üstün siyah aslanımız.

    tabi ki aşikar sorunlar var. büyük beklentilerle transfer etmemizden kaynaklı olan, fransa'da yılın futbolcusu seçilmiş olmasından dolayı olan, ujfalusi'nin yerinin dolması isteğimizden ötürü olan.. yani bir sürü beklenti ve sorun..

    ancak chedjou'ya tarafsız olarak bakmaya çalışıyorum.

    bu adam çıktığı 14 lig maçının 13 ünde stoper mevkiinde , birinde de sağ bek mevkiinde oynamış.* *

    oynanan diğer 3 maçta kadroda bulunmuyor.

    takımımız bu 14 maçın sadece bir tanesinde* gol yemeden sahadan ayrılmış.

    yine oyuncu, takımın oynadığı 6 şampiyonlar ligi grup maçında 90 dakika görev almış ve bu maçlardan sadece birinden gol yemeden ayrılmışız.*

    yine oynanan 2 türkiye kupası maçından birinde* kadroda bulunmuyor diğerinde* ise 18 kişilik kadroya girmiş fakat oyuna alınmamış.

    son olarak da oynanan süper kupa maçında da * kadroya alınmamış.

    polyannacılık yapmış olmak istemem ama bu maçlar sonunda bakacak olursak; evet çok gereksiz puanlar kaybettik ve evet belki tam olarak hak ettiğimiz/istediğimiz yerde değiliz ancak genel itibariyle ligde 2. sıradayız ve şampiyonlar liginde gruplardan çıkma başarısı gösterdik.

    burada amaç takımı başarısından chedjou'yu faydalandırmak değil sadece gerçekçi ve iyimser bir görüşle olaylara bakmak tabi ki.

    en nihayetinde biz ujfalusi'nin takıma katılıp oynanan hazırlık maçında fırtına gibi esmesine ve sonrasında o form grafiğini düşürmemesine alıştık, biz; semih kayanın en kritik maçta formayı alıp bir daha kimselere kaptırmamasına alıştık ve işte bu yüzdendir ki aynı performansı çoğu futbolcudan bekliyoruz.

    beklemeliyiz, biraz daha sabır göstermeliyiz. sonuç ne getirir bilinmez, belki oyuncu hiç bir zaman bekleneni veremeyecek ama belki de üstün yeteneklerini ve kalitesini en sonunda bizlere gösterecek ve sarı kırmızı fomayla efsaneleşecek.

    çok uzattım. kısaca özetlemek gerekirse, brezilya'dan veya italya'da eski başarısı bulunmayalan* * * * bir takımdan stoper transferi yapıp boşuna para saçacağımıza yarım sezon daha chedjou'ya gereken sabrı gösterip yol haritamızı ondan sonra belirlemeliyiz. (u: ama türk bir stopere tabiki hayır demem (: )
App Store'dan indirin Google Play'den alın