• 73
    az önce günlük rutin spor basını turumu atarken 'sen benim en büyük hatamsın' başlığı altında başarısız transferleri takımlarına göre listelediklerini gördüm. az çok kimlerin olabileceğini tahmin etmeme rağmen biraz merak etkisiyle biraz da eski günleri yad etmek için tek tek incelemeye başladım. bir de ne göreyim, nerede başarısız galatasaray transferi varsa doldurmuşlar. güzel. zaten amaç da buydu değil mi ?

    başarısız transferlerimizi yazarken o kadar zorlanmış olacaklar ki fiyat-performans açısından pek de başarısız sayılamayacak transferlerimizi de ekleme ihtiyacı hissetmişler.
    radu niculescu var mesela. bundan başka, gelirken zaten kiralık gelen ve gittikten sonra da avrupa piyasasında ismini değerli olarak addedebileceğimiz, dahası bir ara da tekrar transfer etmek için uğraş verdiğimiz giovanni dos santos var. lucas neill var mesela, yanlış bir zamanda transfer olmamış olsaydı çok başka bir gözle bakıyor olabilirdik kendisine ve bana göre asla bir yanlış transfer değildi. neyse. 31 kişilik listede 11 adet başarısız transferimiz yer alıyor, yer alıyor olmasına ama fenerbahçe'den yalnızca 7 transfer var. evet yalnızca 7. geriye kalan 13 kişilik boş kontenjanı da saymadım ama 7sini beşiktaş'a, 6 tanesini de trabzonspor ve diğer takımlara yazabiliriz.

    fenerbahçe'nin transferleri arasında erhan önal var mesela. erhan önal'ı tee ebesinin nikahındaki tarihten bile hatırlayabilen ligtv.com.tr çalışanı arkadaş 3 sene öncesinin bomba transferi, transfer rekoru, ispanya ligi gol kralı, en büyük golcü guiza'yı hatırlayamıyor. gabarde gallina ortega'yı da hatırlamıyor nedense. hatırlamaz. çünkü; josico, simao, fabiano, zafer biryol, enke, oulare'yi ben transfer ettim ! pes ! yemin ederim, bu kadar da olmaz !

    lan en basit bir olayda bile her gün yemek yediğim yerde dalaştığım fanatik fb'li garsonun kafasında hareket ediyorsunuz. bu haberi hazırlayan eleman; eminim arkadaş ortamındaki futbol sohbetinde çıkmaza girince '6-0 nassı yendik ama eki eki' muhabbetini de yapıyorsun sen. o kadar belgeye, delile, mahkemeye, hakime, savcıya rağmen şike davasında haksızlığa uğradığınızı da düşünüyorsun. daha fazla yazamıyorum daral geldi yemin ederim.

    doğuş'a havale ediyorum mantaliteni ; http://inciswf.com/1288033921.swf
App Store'dan indirin Google Play'den alın