resim
Izet Hajrović
Takım:-
Mevki:Sağ Kanat
Yaş:33
Boy:1.77
Uyruk:Bosna-Hersek
  • 232
    türk pasaportu alıp yerli statüsünde oynayacaksa çok iyi transfer. gerek kulübeden, gerek on birde başlayarak takıma olumlu katkı yapma ihtimali mevcut.

    şayet; yabancı oyuncu statüsünde oynayacaksa da doğru transferdir bana kalırsa. şöyle; bu oyuncu rotasyona girdiğinde; örneğin eboue yerine sabri, chedjou yerine ceyhun gülselam oynadığında; faydalı olma ihtimali yine yüksek. üstelik fırsat bulamadığında kapris yapmayacak. dört milyon euro gibi bir bonservisten bahsediliyor ki; kötürüm olmayan oyuncuya bu kadar istiyorlar zaten anadolu kulüpleri. üstelik bu çocuk potansiyelli, oyununu bir hatta iki seviye yukarı taşıyıp yüzümüzü güldürebilir. önümüzdeki yıllarda sağ açıkta bruma'yı, sol açıkta kendisini aynı anda sahada görüp bir onun, bir diğerinin parladığı, kafasını kaldıranı küskülediği günler görme şansımız var.

    eğer 6+0+4 olacaksa; galatasaray'ın vizyonundaki bir takımın o dördü zaten bruma, hayroviç, telles ayarında adamlardan oluşmalı. dany ve amrabat gibi seviye yükseltme ihtimali olmayan adamlar değiller hiç değilse. bir de son olarak; bir iki kaliteli yerli oyuncuya göz atalım isterseniz?

    hakan çalğanoğlu; kulübü satmam diyor, en az 8-9 milyon euro ödemeden almamız güç. alırsak şampiyonlar ligi'nde de oynayabilir.
    .
    .
    .

    bakın dikkat ediyorsanız bir ikinci isim yazmadım. niçin? çünkü; öyle bir isim yok. şampiyonlar ligi'nde devam eden dortmund'dan 35 milyon euro karşılığında ilkay gündoğan'ı, napoli'den sadece ligde melo'yu yedeklesin diye 15 milyon euro karşılığında gökhan inler'i, en az 10 milyon euro verip şampiyonlar ligi'nde oynatamayacağımız ömer toprak'ı, arsenal'den 100 milyon euro karşılığında mesut özil'i almayacaksak yok. galatasaray ayarında, galatasaray'ın vizyonuna uygun yerli oyuncu piyasada yok. ancak birkaç genç oyuncu ile geleceğe yatırım yapılabilir ki; bu hususta da elimizde patlamış yiğit gökoğlan ve sercan yıldırım örnekleri var. bu iki adamın toplam bonservisi yaklaşık 7 milyon euro. bunların yarı fiyatına alt yapı eğitimini avrupa'da almış aynı yaştaki bir çocuğun kulübede oturması yeğdir bence. keşke bir tane daha hayroviç alsaydık bu iki lüzumsuz yerine de.

    öfkenizi bir yere kanalize etmek istiyorsanız şayet; adres avrupa birliği bakanlığıdır. adres tff binasıdır. adres siyasi erktir, hükümettir. organize olun; bunlara baskı yapalım. ben varım. yeter ki; bu çocuğun yerine yiğit gökoğlan muadili adamlar dilenmekten vazgeçin.

    not: bir biçimde türk pasaportu ile oynayacağını düşünüyorum. zira; mevzu kendisinin boşnak olması, türkiye'nin kültürünü bilen bir adam olması, yakın coğrafyadan olması falan değil. adamın ailesi türkiye'de yaşamış, şu anda da ikinci dereceden türk vatandaşı akrabaları var ülkede. bu noktadan hareketle yasal zemin aranacaktır bu iş için. galatasaray bünyesinde spor kulüpleri arasında en iyi hukukçuları barındıran camiadır. tek çekincem; türkiye'de hukukun olmaması fakat yine de konuda bir takım saçmalıkların aşılabileceğine inanıyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın