• 3222
    --- alıntı ---

    kimse bahsetmemiş ama türk lirasının euro karşısında değer kaybetmesinin-1 euro 2,7 civarında düşünün-çok ciddi darbe vurabileceği futbol çünkü kontratlarında,bonservislerinde hep euro üzerinden taahhüt veriyoruz. mesela atıyorum bu sene sneijdere imza parası dahil 4,5 milyon euro ödeyeceğiz bunu kapa bildirdiğimiz zaman kur 2,34 yani 10.530.000 tl bugünkü kur ise kabaca 2,7 yani 12.150.000 tl arada 1.620.000 tl fark var bizim gelirlerimizin önemli bir kısmı ise(kombine,store) tl üzerinden bu yüzden şampiyonlar ligi,yayın gelirleri ve localar gibi dolar ve euro olarak kasamıza giren gelirlere çok ihtiyacımız var ve bunların gelmesi içinde üç şey lazım:başarı,başarı,başarı.

    --- alıntı ---

    bunu gala sözlükte 4 ay önce yazmıştım arayan bulur. şu anda euro 2,9-3 arası seyrediyor. dolar 2,10-2,20 arası. aslında yükselen bunlar değil düşen bizim paramız. isveç kronu bile bizim paramız karşısında değer kazanmış. ekonomimiz bu kadar kötü yani. bu kur artışları en çokta kulüpleri vuruyor çünkü bütün işlemlerimiz euro yada dolar üzerinden. sadece galatasaray için değil bütün kulüpler için var bu tehlike. umarım kur bir an önce düşer de biz de rahatlarız ülke de rahatlar. tabi ayakkabı kutusunda 4.5 milyon euro saklayanlar, iran'dan 87 milyar dolar kara para aklayanlar olduğu sürece bu euro, dolar artmaya devam eder.
    edit: lütfi arıboğan sabit kurdan ödeme yaptıklarını söylemiş. öyleyse sıkıntı yok. ama euro arttıkça transferlerde kullanılan kurun sürekli sabit kalacağını sanmıyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın