• 25
    oyuncu - oynadığı kişi olarak bakacak olursak tarihin en iyi uyarlama filmi olabilir. filmi bu kadar gerçekçi kılan da bence bu, bildiğin brian clough 2014 yılında derby'yi, leeds'i falan çalıştırıyormuş da biz de buna eş zamanlı olarak tanıklık ediyormuşuz hissi uyandırıyor film.

    --- spoiler ---

    derby fa cup mücadelesinde leeds ile eşleşir ve leeds derby şehrine gider. brian clough stadın bakımsız olduğunu düşünür ve leeds'in soyunma odası civarının temizlenmesinde görevlilere yardım eder. don revie ve takımı stada ulaştığında brian clough rakibini kapıda karşılar ve don revie'nin elini sıkmak ister ama revie'den karşılık alamaz ve bu duruma çok içerler.

    daha sonra derby premier league'e çıkar. ilk leeds maçından önce clough takımını çok pis gazlar ama 5-0 yenilmekten alıkoyamaz. bu maçın rövanşı niteliğini taşıyan sezonun ikinci yarısındaki maç ise derby'nin sahasındadır.

    burada benim filmdeki en beğendiğim sahne başlar. brian clough 5-0'lık maçta rakip golcüyü tutamayan pısırık savunma oyuncusunun yanına oturur. nazik bir şekilde ona neden geçen maçta 5 yediklerini ve neleri yapması gerekeni anlatır. işin can alıcı kısmı ise dediğim gibi nazik bir şekilde başladığı konuşmasında yavaş yavaş sesini sertleştirmesi ve oyuncusuna omuz atmasıdır. konuşmasını da sert bir omuz darbesiyle bitirir. yanılmıyorsam clough bu maçta cezasından ötürü takımının başında değildir ve tribünlerin arkasında bulunan soyunma odasından maçı takip etmeye çalışır. maç sonunda takımı 2-1 kazanmıştır ve bu haberi aldığında havalara uçar clough.

    --- spoiler ---

    kesinlikle her futbolseverin izlemesi gereken mükemmel bir futbol filmidir. izlemeden ölmeyin bile diyebilirim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın