• 1
    24 temmuz 1997 doğumlu, anadolu efes altyapısında forma giyen sayı makinesi basketbol oyuncusu. düzgün bileklere sahip müthiş bir şutör. şu an için 2 ve 3 numaralı pozisyonlarda oynasa da, fiziksel gelişimini doğru olarak tamamlarsa rahatlıkla 4 numaralı pozisyonda da oynayabilir. zira 16 yaşında 1.97 mt boya sahip ve boyunun da ötesinde her pozisyonda kendisine avantaj sağlıyacak oldukça uzun kol boyu var. zaten bu fiziksel özelliği ve oyun sezgisi ile katıldığı bütün turnuvalarda top çalma istatistiklerinde de hep üst sıralarda yer almış.

    avrupa'nın genç basketbolcularının değerlendirilmesi konusunda en önemli platformu olan eurohopes tarafından da kendi yaş grubunda en potansiyelli oyuncular sıralamasında 5. sırada yer bulmuş furkan.

    http://www.eurohopes.com/...1734/furkan-korkmaz/

    furkan'ın en büyük sorunu kilo problemi. yaşına göre çok iyi boya sahip olan furkan atletizmini kaybetmeden biraz da enine kendini geliştirebilir ve kilo alırsa rahatlıkla nba hayalleri gerçeğe dönüşebilir.

    bence şu an bütün türk basketbolcular arasında en potansiyelli oyuncu. umarım potansiyeline yakışır bir kariyeri olur ve türk basketboluna uzun yıllar hizmet eder. üstelikte ülke basketbolu olarak skorer oyuncu konusunda bu kadar sıkıntı yaşıyorken.
App Store'dan indirin Google Play'den alın