• 728
    toplam dört kişiden oluşan bu ekip sözlüğün a'dan z'ye her şeyi ile ilgilenmek durumunda. sadece yazıların kontrolü vs. yani içerik yönetimi haricinde; altyapı, sunucu, kodlama, tasarım, üye işlemleri kısacası sözlük ile ilgili aklınıza gelebilecek her iş ile ilgilenmekteler.

    yalnız işin şöyle de bir yanı var ki; devamlı belirttiğimiz gibi amatör bir oluşum olan galatasaray sözlük'te, haliyle de bu dört kişi profesyonel olarak değil gönüllülük esasına göre işinden, okulundan, ailesinden kısacası hayatından önemli bir zamanı buraya ayırmakta. bu kadar işle uğraşan kişilerin hata yapmasından daha doğal bir durum olamaz sanırım.

    ancak bugün sözlükte şikayet unsuru olan her ne kadar konu varsa bunların aşılmasını bu dört kişiden beklemek hata olur. bu sayı dört değil, ondört, yirmidört isterse daha fazla olsun değişen fazla bi'şey olmaz. öncelikle yazarların duyarlı olmaları gerekli, herkese bir moderatör atayamazsın ama herkes kendi moderatörü olabilir. kötü niyetli, amacı sözlüğü karıştırmak olanlar ve huzursuzluk sebepleri bu şekilde daha net ortaya çıkacaktır. sözün özü varolan sorunların aşılmasının tek yolu karşılıklı anlayış ve işbirliğinden geçmekte.

    eğer bu organizasyon sağlanırsa sorunlar oldukça azalacak ve kalan işlemler için moderasyon yeterli olacaktır. aksi takdirde fasit bir dairenin içinde hep aynı kısır tartışmalar sürüp gider.
App Store'dan indirin Google Play'den alın