• 726
    tutarsız hareketleri olan moderasyondur.

    derdimi hemen bir örnekle açıklamak istiyorum. geçtiğimiz günlerde açtığım bir başlık "hakaret içerdiği" gerekçesi ile silindi. hatta bana gelen açıklama mesajında "galatasaray sözlük rakiplere hakaret edilecek bir platform değildir" yazıyordu. tabii ki burası rakiplere hakaret edilecek bir platform değil ve benim kendi çapımda emek verdiğim bir başlık, bir entry gerçekten bu sebeple siliniyorsa, herkese muamele buysa eyvallah, beni rahatsız eden bu değil zaten. başlıkta hakaret olarak değerlendirilen kelime "salak" kelimesiydi. evet bildiğimiz salak. günlük kullanımın içine işlemiş, benim argo bile saymakta zorlanacağım bir kelime.

    entry'yi silen moderatöre derdimi anlatan bir mesaj attım(u: amacım sözlük ahalisi önünde kimseyi yıpratmak falan değil isim de vermeyeceğim onun için), mesajda arkadaşa sadece arama kısmına "fenerbahçe" yazıp sıradan entry okurlarsa "salak" kelimesinden çok daha ağır binlerce hakaret içeren entry bulabileceklerini söyleyip, bir başka hakaret içeren entry'yi de örnek olarak attım hatta *. bu tarz entryler 2 yıldır duruyorken sadece salak kelimesi için entrymin silinmesini adil bulmadığımı belirttim.

    aldığım cevapta aynı moderatör arkadaş böyle binlerce entry bulabileceğimi, bin tane bulsam bininin de silineceği, sözlüğün kurallarının böyle olduğunu söyledi. bunun üzerine ben bu konuda "adil" bir tutum geleceğini umarak bu konuyu kapattım, hatta geri adım atıp "salak" kelimesini hakaret içermeyen başka bir kelimeyle değiştirip yayınlamam halinde entry'de başka bir sıkıntı bulunup bulunmadığını sordum.

    çok uzattım biliyorum ama asıl nokta burada. bu son mesajıma asla yanıt alamadığım gibi, silinen entry'yi düzenlemek için tekrar baktığımda silinme sebebinin "niteliksiz entry" olarak değiştirildiğini gördüm. ayrıca belirtmem lazım ki "bin tane bu tarz örnek bulsam bininin de silineceğini" söyleyen modlar örnek olarak attığım entry'ye dokunmamış. şimdi izninizle birkaç soru sormak istiyorum buradan.

    -entry'im hakaret sebebi ile silindiyse, örnek olarak attığım ve onların da silineceğini söylediğiniz entry neden silinmedi? o entry'yi yazan arkadaşın kalbinin temiz olduğunu düşünüp hakaretini şirin mi buldunuz?

    -entry'im "niteliksiz" olduğu için silindiyse neden ilk silindiğinde bu sebeple değil "hakaret" sebebiyle silindi de daha sonra ben olayı adaletsiz bulduğumu belirtince silinme sebebi bir anda değiştirildi?

    -bu olaylardan anladığım kadarıyla entry'de moderasyonun hoşuna gitmeyen bir şey vardı ama onlar da ne olduğuna tam emin değildi. moderatör olunca beğenmediniz entryleri ofsaytlamak yerine direkt silme hakkınız mı oluyor?

    bunu okuyan mod arkadaşlardan biri bu konularda mesaj kutumu yeşillendirirse çok sevinirim. *

    edit: imla

    not: bu entry'den sonra yarattıkları kafa karışıklığını düzeltmek adına hemen bilgilendirme içeren bir mesaj atmışlardır. mevzubahis entry konusunda sıkıntının çözülmesine katkıda bulunmuşlardır. yiğidi öldürüp hakkını yememek lazım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın