resim
Alex Nicolao Telles
Takım:Botafogo
Mevki:Sol Bek
Yaş:31
Boy:1.81
Uyruk:Brezilya
  • 138
    herkesin hakkında çok fazla şey bilmediği ve bu nedenle transferine şüphe ile yaklaştığı sol bek oyuncusudur. ben de bu bilgisizliği birazcık olsun azaltmak için telles hakkında bir analiz hazırladım. tabi ki sen nerden biliyorsun diyebilirsiniz , en doğal hakkınız. bir arkadaşım işi gereği brezilya liginden tut , hırvatistan ligine kadar takip eden birisi. daha çok onun yardımlarıyla bunu hazırladım umarım size yardımı dokunur.

    alex telles 1992 doğumludur. 21 yaşında -yani daha çok genç- . gremio'da oynuyor ve sol bek mevkisinde görev yapıyor, zaten bunları hepimiz biliyoruz.

    öncelikle alex'in çok uzun süre brezilya serie a tecrübesi olmadığını söylemek lazım zira kendisi 2013 ocak ayına kadar brezilya 4.liginde juventude takımında oynuyordu. juventude gremio'nun pilot takımıdır. 2013 ocak ayında gremio onu pilot takımından transfer etmiştir. kısa bir sürede iyi bir performans göstererek taraftarların ve brezilya medyasının dikkatini çekmiştir.

    alex telles'in kariyerindeki dönüm noktası gremio'nun asıl sol beki olan andre santos'un sözleşmesini feshetmesidir (mali sebepler). bu sayede telles'in önü açılmış ve ilk 11 de oynamaya başlamıştır.
    bazı araştırmalar sonucu elde ettiğim bilgilere göre alex telles gremio'daki ilk maçlarında 4-4-2 'de savunmanın solunda oynamış ardından teknik direktör değişikliği ile 3-4-3 ve 3-5-2 formasyonlarında forma giymiştir. özellikle gremio üçlü savunma oynarken , üçlünün solundaki ofansif oyuncu olarak oynamıştır. buradan da anlayacağımız gibi kendisinin defansif yönü zayıftır.

    bu sezon 38 maçlık seria a 'da 36 maça çıkan telles'in en önemli özelliği sürati , sık sık hücuma çıkışı ve kestiği isabetli ortalardır. zayıf yönleri ise her brezilyalı sol bek de olduğu gibi -ayrıca da yaşının da getirdiği acemilikle- defansta adam paylaşma , kademe anlayışı gibi temel defansif görevlerdir.

    ancak daha 21 yaşında olması , kısa sürede büyük yol katedecek potansiyelde olması bu sorunları halledebileceği anlamına geliyor.

    brezilya 'da bunu görmüş olacaklar ki 2013 yılının en iyi sol beki alex telles seçilmiştir.

    eğer transfer edilirse - ki büyük ihtimalle edildi - galatasaray'a uzun vadeli katkı sağlayacak potansiyelde bir oyuncudur. scoutlar araştırmış bulmuş , mancini görmüş beğenmiş , melo ve taffarel ayarlamış bize de beklemek düşer.
App Store'dan indirin Google Play'den alın