• 265
    sürecin nasıl oluştuğuyla ilgili ekşi sözlük'ten muto nickli yazar bir derleme yapmış. o günleri hatırlatan güzel bir yazı;

    --- alıntı ---

    goruyorum ki insanlar unutmus bunun nasil ortaya ciktigini, hatirlatalim, hafizalarimizi tazeleyelim:

    "sike" demeden sike surecini anlatmak icin secilen kelimeler toplulugu olan "3 temmuz sureci" icinde, ligler normal baslamasi gereken tarihte baslatilmamistir. bunun sebebi de super kupa maci yapmasi gereken iki kulubun (fb ve bjk) yoneticilerinin sike nedeniyle goz altina alinmis olmasi olarak gosterilmis, bu "belirsizlik" icinde maclari oynatmak yerine "bi erteleyelim lan, belki yirtariz" demislerdir. hos, o mac bugun dahi yapilmis degildir.

    bu erteleme nedeniyle butun takimlar yeniden kampa girmis, takimlarin butun sezon basi planlari alt-ust olmustur bu bir...

    bu erteleme nedeniyle avrupa'da ligleri baslayan takimlarin futbolculari form tutmus, turk milli futbol takimi da basta eylul ayindaki maclarda baska bir sey tutmustur.

    bu erteleme nedeniyle avrupa'da o sezon mac yapacak olan trabzonspor ve besiktas 2 gunde 1 mac oynamak zorunda kalmislar ve lig yarisindan cok erken kopmak zorunda kalmislardir.

    bitmedi...

    liglerin normalde baslamasi gereken tarih gectikten sonra "bu sene play-off olsun mu gencler, ne dersiniz ;)" denmis, galatasaray kabul etmemesine ragmen karar alinmistir. hani bugunlerde sadece fb istemiyor diye yabanci sinirlamasinda degisiklik yapilmiyor ya, hatirlatayim istedim...

    bu play-off nedeniyle zaten gec baslayan ligin takvimi daha da sikismis, ts ve bjk'nin o malum programi ortaya cikmistir.

    fb avantajini play-off'a gelindiginde kaybetmesin diye o kadar sacma kurallar konmus ki, play-off'un yonetmeligi uefa tarafindan yapilan uyariyla sezonun ortasinda degistirilmistir. bunun icin de kimseden izin alinmamistir. (biz planimizi ona gore yaptik :( )

    bu play-off nedeniyle transfer donemi liglerin oynandigi tarihlere denk gelmis, bu da bir cok haksiz tartismayi beraberinde getirmistir. (bkz: necati ates)

    "play-off'un gelecegi liglerden once belliydi" diyorlar ya insanlar... hatirlatayim dedim... takimlar kamplarini 34 haftalik lige gore hazirlarken, hem ligin baslama tarihini erteliyorsunuz hem de ligi 40 maca cikariyorsunuz. buna gikiniz cikmiyor ama yabanci sinirlamasinin degismesi konusunda "plan" yapmis oluyorsunuz.

    iki yuzlulugunuz midemi bulandiriyor.

    --- alıntı ---

    link: https://eksisozluk.com/entry/39389109
App Store'dan indirin Google Play'den alın