• 17
    arkadaş bir teknik direktör 20 tane takım çalıştırması göze batıyor da bir kulüp başkanının 20 teknik adamla çalışması niye göze batmıyor?

    gençlerbirliği başkanı ilhan cavcav başkanlığı süresince kaç teknik adamla çalışmıştır acaba? sorumun yanıtını bilmiyorum ama tahmin etmem pek zor değil. 10 üstü teknik adamla çalışmıştır. aziz yıldırım kaç tane teknik adamla çalışmıştır? benim ilk anda aklıma gelenler; rıdvan-veselinovic, 2 kere daum, denizli, ersun yanal, aykut kocaman, zico, aragones, verner lorant, löw. 10 tane sayabildim. yani her seneye 1 teknik adam neredeyse.

    anadolu kulüplerinin temel amacı şampiyon olmak, avrupa kupalarına katılmak filan değil. onların amacı beceriksiz ve amaçsız başkanlara bir statü kazandırmak, ticari işlerinde kolaycılık sağlamaktır. biraz çıkış yapan anadolu takımları göze batan oyuncularını büyük takımlara okutmak için medyada sürekli oyuncusu için haber yapılmasını sağlar. menajerlere de belki para veriyorlardır bu oyuncuyu sat diye. biraz parlayan oyuncularını satıp ekonomisini düzeltir ama sportif başarıyı geri plana atar. iyi oyuncuları satılan teknik adamın başarılı olması imkansızdır. sezon sonu olmadan hocayı gönderirler ki ihale onlara yıkılmasın. ortaya teknik direktörü günah keçisi olarak atarlar. her sene yeniden yapılanarak koltuklarını sağlamlaştırırlar. zaten taraftarları olmadığından ve taraftar baskısını medya aracılığıyla hissetmediklerinden onlara pek zarar vermez.

    geçen sene elazığ gibi bir takımı mucize şekilde ligde tutan yılmaz vural'ı kovdular. yerine ülkeyi bilmeyen ve hayatında elazığ şehrini hiç duymamış adamı getirdiler. onu da kovdular yerine okan buruk'u getirdiler.

    burada yılmaz vural kötü başkanlar iyi öylemi?

    türk teknik adamlarını savunmuş gibi oldum ama işin hep görünen kısmıyla daha doğrusu bize gösterilen kısmyla ilgili olduğumuza sinirleniyorum.

    kendimizden örnek verelim. adnan polat bile kaç tane teknik direktör değiştirdi. hepsi mi kötü yani.
App Store'dan indirin Google Play'den alın