• 17797
    kulüpteki her şeyi bir anda değiştiremiyorum. eğer bunu yapsaydım insanlar "neden fergie'den kalan her şeyi değiştiriyorsun" diyeceklerdi. bizler gelip gidiyoruz, oyuncular gidip geliyor çünkü bunlar futbolun doğasında olan şeyler. çoğu insanın da bunu anladığını düşünüyorum.

    bunu açıklamak zor ama eğer büyük bir kulüpte görev alıyorsanız iddianızın da büyük olması gerekir. benim istediğim de bu; tüm united taraftarlarının gurur duyacağı, heyecan verecek olan genç bir takım inşa etmek.

    * ben çoğu insanın aksine fergie'nin maçlara gelmesini normal buluyorum ve ayrıca maçlara gelmesini de istiyorum. bazen onu telefonla arıyorum, bazen de o beni arıyor. sonuç olarak bence ferguson çok yardımsever biri. bence dünyada ferguson'un yardımını istemeyen bir menajer yoktur. yardımları benim için çok iyi oluyor. hiçbir şeye müdahele etmiyor ama bazen işlerin nasıl yürüyeceğini anlatıyor. daha da önemlisi, kendisi zaten kulüp direktörü ve kulübün geleceği hakkında büyük söz sahibi olan bir insan. bazen onun bilgilerine de başvurmalıyız.

    görevi aldığımda yaptığım ilk iş takımdaki çoğu oyuncuyla konuşmak oldu. vidic'le konuşmak için sırbistan'a uçtum. giggs, rooney ve ferdinand'la ayrı ayrı görüşmeler yaptım. onlara bu geçiş sürecinde onların yardımına ihtiyacım olduğunu ve bana yardım etmeleri gerektiğini söyledim. bu konuşmaların ardından sorumluluklarını ve united gibi büyük bir kulüpte oynamanın ne kadar büyük bir ayrıcalık olduğunu anladılar. ayrıca burada evra hakkında da birkaç şey söylemem gerek, gerçekten kulüpteki her olayla ilgilenen bir isim. oyuncuları motive ediyor, maçlar için hazır kalmalarını sağlıyor ve en önemlisi onlara kulübün standartlarını ve takımda kalmak için neler yapmaları gerektiğini anlatıyor.

    david moyes
App Store'dan indirin Google Play'den alın