• 123
    2013'e veda eder ayak* son bir entry daha yazayım.

    açıkçası enteresan bir ara transfer dönemi bizi bekliyor. mancini'nin takımın başında geçireceği ilk transfer dönemi. muhakkak ki istekleri olacaktır, yönetim elinden geldiğince bu istekleri karşılamaya çalışacak, bazı isimlerde başarılı bazı isimler başarısız olacaktır. ancak transfer dönemleri her zaman taraftar için keyifli ve heyecan verici geçer. duyumcular/yudumcular türer.

    şimdi öncelikle basında neredeyse 2 3 haftadır ismi galatasaray ile anılan isimleri ele alalım.

    ishak doğan ve tarık çamdal: açık söylüyorum ikisinin de 90 dakikasını izlemedim. bize karşı oynadıkalrı maçlardan dahi hatırlamıyorum ki iyi bir taraftar olmanın yanı sıra iyi bir futbol izleyicisiyimdir. gerçekten küçücük parlamaları dışında gelirlerse ne yaparlar ne ederler hiç bir fikrim yok. hatta tarık'ı sokakta görsem gerçekten şu an tanımam. ishak orjinal bir tipi var oradn kurtarıyor. açıkçası bu oyuncular için çok vakit harcayacağımızı da düşünmüyorum, tarık çamdal'ı bizimle çoktan sözleşme imzaladıysa hayırlı olsun, umarım hazirana kadar oturmaz, futbolu unutmaz, eğer anlaştıysak yine umuyorum devre arası takıma katarız. aynı şekilde dany'i yollayıp ishak'ı bir şekilde alıyorsak, o da umarım hayırlı olur. önlerinde çok sağlam vitrin maçları olabilecek türkiye kupası maçları var çıkar kendilerini gösterirler ve kadroyu zorlarlar. tabii kulübümüze katamazsak da yönetimin canı sağolsun, anadolu'da daha niceleri gırla var.

    alex telles: bu oyuncu ile ilgili bildiklerimi yazıyorum. brezilyalı, genç, 7 milyon euro olabilir, ve en önemli özelliği sol bek. umarım eğer geldiyse dehşet bir şey çıkar çünkü buna ihtiyacımız var.

    serdar gürler: geçen yaz da ismi geçmişti, enteresan adam topla çok iyi gidiyor, en az aydın yılmaz kadar şans bulursa bir şeyler yapabilir. avrupa'nın herhangi bir yerinin altyapısını türkiye'nin her altyapısına değişeceğimden, fransa'da temel eğitimini almış olması bir ayrıcalık. gelirse güzel olur, rotasyonu zorlar, gelmezse dert değil.

    serdar aziz: orta halli bir yerli stoper. nedendir bilemiyorum ancak oldukça itici buluyorum. kafa toplarında etkili, sert, ama enteresan hatalar yapmaya müsait bir oyuncu. ancak 23 yaşında, gelirse formayı da kapabilir kontratı sonuna kadar da oturabilir.

    giray kaçar: kimse alınamayacaksa yerli diye düşünebilecek ve bonservissiz gelebilecek stoper. 28 yaşında, bazı problemler yaşadı, bir dönem egemen ile birlikte iyi bir çıkış yakaladı egemen büyük takımlara gitti giray kaldı. beşiktaş'da ilk 11 oynar, bizde rotasyon olur.

    bunlar dısında yükses sesle konusulan yerli hatırlamıyorum.

    eldeki yabancı sayısı şu an 10: muslera - chedjou - melo - sneijder - bruma - drogba kesin kalacaklar. temel ihtiyaç sol bek hala bir yerli stoper ve kanat oldugu için eboue de kesin kalacaklar arasında. bu durumda gitmesi muhtemel 3 oyuncu var: dany - amrabat - riera.

    yalnızca dany ve amrabat'ın yollandıgını varsayalım. bir çilek transferi açıkçası bu dönem imkansız, çünkü gelecek oyuncunun kenarda oturabilecegini bilerek gelmesi gerekiyor. siz de canım çileğim gel de otur biraz diyip transfer yapmazsınız, yapamazsınız. bu durumda alınacak 2 yabancı olsun, hadi biri telles diğeri de muhtemelen kanat olacaktır. yine medyada bahsedildiği üzere bir yabancı stoper daha alacagımızı düşünmüyorum. hoş riera da gönderilirse bu durumda yabancı stoper de alınır.

    yurtdışında oynayan türkler:

    ömer toprak: o kadar elimizi kuvvetlendirir, bizi savunma ve rahat yabancı rotasyonu adına o kadar rahatlatır ki kusursuz bir transfer olur. he hepimiz kaç leverkusen maçını oturup izledik ? muhtemelen 1 90 dakikasını bile izlemedik ancak milli takımdaki performansı ve semih ile uyumu bana kalırsa yeterli bir ölçüdür. keşke olsa transferi 1.

    hakan çalhanoğlu: muhteşem frikik videoları, müthiş gollerini izledik. u19 da belki 2 maç izledik. yine öve öve bitiremenin, next selçuk inan vs demenin alemi yok. görüntülerden sağlam kumaşı oldugu belli, ancak servet harcamanın alemi yok. bütümn ilk yarı sağlam bir scout ekibi tarafıdna izlenildi ve begenildiyse diyecek lafım yok ancak zannetmiyorum. size bir veli kavlak videosu izletirim daha 19'unda, barcelona'da xavi'yi keser bu çocuk dersiniz.

    arda turan: bir kaç sene sonra belki, şimdi imkansız.

    nuri şahin: temcit pilavı istemezük.

    gökhan inler: yaş 30'una dayandı, her transfer dönemi karşımıza çıktı. hay aksi ki taktik değişti 4 3 1 2 kalmadı artık. sezon başında ya melo'yu yedekler falan diyenler oluyordu, şu an yaya toure gelse 2 defa düşünür, melo'yu yine kesemez sistem değiştirirsin. bitti o da.

    mevlüt erdinc: geç anam babam geç.

    ee geriye ne kaldı ? ya gelen kapalı kutu yabancıdan medet umacaksın, ya ömer toprak'ı alıp yoluna bakacaksın, ya da türkler'e yatırım yapıp ya olursa ya iyi çıkarsa diye bekleyeceksin.

    bu transfer dönemi galatasaray için bir pit stop olacak, temel ihtiyaclar karşılanacak, eğer gerekiyorsa neşter sezon sonu vurulacak. bu yüzden bir iki yabancı giderse gider, bir iki çok çok yetersiz yerli giderse gider onun dısında 2 3 oyuncu gelir transfer dönemi bizim için biter.

    iyi bir ara dönemi sonrası galatasaray sahalara canavar gibi döner, sezon sonu yine fenerbahçe'yi öper efendim.

    herkese mutlu, sağlıklı, güzel seneler.*
App Store'dan indirin Google Play'den alın