• 9
    sevimliliğiyle gönlümde taht kuran, küçük bedenindeki inanç ve hırsla hayran olduğum, galatasaraylı oluşuyla kendine iyice bağlayan bizden biri. bizden biri diyorum; çünkü kendini bizden biri olarak hissedebiliyor. bu kızın tek suçu teninin koyu renkli olması, değil mi faşist basın? ne olmuş etiyopya asıllıysa? bizden biri olmayı başarmasına engel mi bu? her yarışı sonrasında, türk bayrağını sırtına dolayıp tur atmasına engel mi?

    bu aslan parçası, küçük yaşta türkiye'ye gelmiş, çalışmış, çabalamış ve içindeki cevheri en iyi şekilde değerlendirmiştir. bu yeteneğini burada geliştirip etiyopya'ya dönemez miydi? doğduğu topraklar adına yarışamaz mıydı? o ne yaptı, kendini bizden biri olarak gördü, öyle hissetti ve bu ülkeye, tarihinin en güzel başarılarını yaşattı. siz ne yaptınız? sadece ten rengi farklı diye dışlamaya çalıştınız bu kızı. yok artık öyle, kimler yok olup gitti sizin acımasızlığınız yüzünden... bu kızı harcamayın bari. bırakın o sadece işini yapsın, ülkesi adına koşsun. yarışlardan sonra bayrağımızı sırtına dolayıp kameralar karşısına çıksın. siz sadece tebrik edin bu kızı. her yazıda inatla 'etiyopya asıllı türk atlet' diye damgayı vurmayın. siz böyle yaptıkça, bizden biri olduğunuz fikri zayıflıyor çünkü. karşısında durduğunuz elvan, sizden daha türk olduğunu kanıtlıyor herkese.

    sen koş elvan. sadece koş. ardından söylenenlere aldırma. önüne taş koymaya çalışanları görme bile. sen sadece koş. koş ki, birileri söylediklerinden utansın. koş ki, yıllarca değerini bilmeyenler bazı şeyleri farketsinler. sen sadece koş elvan. o küçük bedeninle en büyük başarılara imza atmaya devam et. sadece koş elvan, bu ırkçıların yüzüne tokat olup in günün birinde. sen sadece koş, şimdiye kadar yaptığın gibi...
App Store'dan indirin Google Play'den alın