resim
Didier Yves Drogba Tébily
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:Santrfor
Yaş:46
Boy:1.89
Uyruk:Fildişi Sahili
  • 4369
    sezon sonu gitmesi gerekiyor.

    a) görülüyor ki yaşının da verdiği bir güçlükle, artık her maçta oynamayı kaldıramıyor. özellikle ligin son maçlarına doğru iyice formdan düşüşü, kendini maça veremeyişi ve fundamentalde her şeyi doğru yapmasına rağmen eskisi kadar başarılı olamayışı göze çarpıyor. artık yavaş yavaş pilinin sonlarında. o pil seneye yetmeyecek.

    b) kısa, ama efsanevi bir serüven olması iki taraf için de iyi. ilk maddeyle bağlantılı olarak gelecek sezon çizeceği kötü bir portre, şimdi kimsenin aklına gelmese de onu taraftar önünde de boy hedefi yapacak. bunu defaatle yaşadık. bundan sonra da yaşayacağız. hele ki bu medya var olduğu sürece kaçınılmaz. o yüzden hem bizim nezdimizde drogba efsane olarak kalsın, hem onun kalbinde galatasaray sevgisi hiçbir şekilde azalmasın. böylece futbolu bıraktıktan sonra da galatasarayda görev alabileceği bir ortam olsun.

    c) takıma kattıklarının yanında zerre önemi yok ama, geldiğinden beri frikikten gol atamıyor oluşumuz bence sıkıntı. drogba gelmeden önceki frikik performansımızla, geldikten sonraki frikik performansımız, hadi spesifik olarak selçuk inanın performansı 180 derece farklı. halbuki frikik büyük takımlar için etkili bir silah olmalı. selçuk inanla bunu yakalamıştık. didi geldikten sonra her topa inatla vurmak isteyişi, selçuk inanın da şevkini kırdı ve 1 sezondur burak yılmazın ve yine 101. denemesinde drogbanın attığı bir iki frikik golü dışında golümüz yok. halbuki selçuk bir sezonda 5 frikik golü atmış adamdı. selçuk - sneijder arasında paylaştırılacak frikik kombinezonlarıyla çok daha fazla frikik golü bulabiliriz.

    d) bu işin tek kötü yanı, drogba kalitesinde ve tarzında bir futbolcu bulmanın çok zor oluşu. fakat manciniye kadro planlamasında güvendiğim için drogbanın gidişinin çok büyük bir zarar vermeyeceğine kaniyim.

    zaten büyük ihtimalle bu olasılıklar drogbanın kafasında da var. o da sezon sonu gidecektir. futbolu bıraktıktan sonra da mutlaka bir şekilde galatasarayda görev yapacaktır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın