• 163
    premier lig'im benim ya. hayranıyım. lütfen kaliteni hiçbir maçta bozma. seni eleştirmek istemiyorum.

    işim yoksa sabaha kadar maçları izleyebilirim. tek kötü yanı premier lig izledikten sonra galatasaray maçı bile olsa süper lig izleyesi gelmiyor insanın. hafta sonları ortalama 4 premier lig maçı izliyorum. maçlar çakışmasa sayıyı 1 daha artırabilirim. 2013-2014 sezonunda 17 hafta geride kaldı. gün itibariyle sürpriz bir liderimiz var. liverpool.. ne zamandır ufak bir değerlendirme yapasım vardı. bugüne kısmetmiş ancak ilk olarak lider olan liverpool'u değerlendireceğim aklıma gelmezdi.

    liverpool 36: tarihleri falan eyvallah ama fanları kızmasınlar takım bildiğin trabzonspor. trabzonspor'da her sezona şampiyonluk ümidiyle başlar yanından bile geçemez genelde. o yönden dedim. öncelikle 17 maçta 11-3-3 gayet güzel başlangıç. ancak lider olmaları rakiplerin istikrarı sağlayamamasıyla alakalı. şu an liderler ama taraftarı fikstüre baktığında içerdeki southampton ve dışardaki hull mağlubiyetlerine daha çok üzülüyorlardır. şampiyon olacağız diyen takım bu maçları almalıydı. neyse bir anda kendilerini zirvede buldular işte. takıma bakınca iyi transfer mignolet kalede. kaledeki tüm süreleri mignolet aldı. defansta kimi zaman 3lü kimi zaman 4lü oynuyorlar. skrtel tek vazgeçilmezi. stoper rotasyonuna agger-kolo toure-sakho dahil oluyor. 4lü oynayıp bekler oynarsa flanagan ve enrique süreler buluyor. yeri garanti tek bek johnson. orta sahada leiva lucas-gerrard-henderson çok süre buluyor. özellikle henderson'u hiç beğenmesem de son maçlarda inanılmaz işler yapıyor. allen süre bulmaya çalışıyor. hücum oynanan maçlarda coutinho tercih ediliyor orta sahada. ileride sturridge sezona iyi başlamıştı ancak sakatlanınca sterling bebesi görev alıyor. çok hızlı falan ama genel olarak kanatlarda olmayan akıl onda da pek yok. suarez golleri attırıyor son haftalarda. suarez demişken.. konuşmaya gerek yok. 17 haftanın en iyisi. premier lig'i bırak 13-14 sezonunun ilk yarısında dünyanın en iyisi. müthiş formda. kiralık moses ara ara şans buluyor. ispanyol iago aspas sezonun hayal kırıklığı. iyi bir bitiriciydi ancak premier lig'e uyum sağlayamadı ve bir kere formayı kaybedince bayadır hasret kaldı formasına. neyse çok uzattık. 2 gün sonra city hemen peşinden 2 gün sonra da chelsea deplasmanındalar. iyi niyetle en fazla birinden puan alabilirler. bu da demek oluyor ki liderlikleri ya 2 gün sürer ya 4 gün. tek avantajları avrupa'da olmamaları. fa cup'tan da erken elenirlerse ligi rakiplerin durumuna kadar belli bir yere kadar kovalayabilirler ama sezon sonuna kadar nefeslerinin yeteceğini sanmıyorum. deplasman karneleri zayıf.

    arsenal 36: lige kötü başladılar. belki de bu kötü başlangıç sayesinde mesut'u kazandılar. taraftar isyan etmeseydi iyi bir başlangıçla sezona takviyesiz girebilirlerdi. mesut büyük transfer. oyun olarak 1-2 tık ileri götürdü ancak arsenal'i havaya sokması açısından gerekli bir hamleydi. zaten müthiş futbolla puanları topladılar ancak bir yere kadar. nereye kadar? büyük maçlara kadar. büyük maç kazanamama sorunsalı devam ediyor. içerde l'pool galibiyeti dışında bugün chelsea'yi yenemediler. manu ve city'e mağlup oldular. ki city maçında 6 yediler. everton'u bile içerde geçemediler. kafada olmalarının sebebi premier lig'de diğer kafa takımlara nazaran deplasmanda kazanmaları. tothennam'dan sonra deplasmanda en fazla puan alan takımlar. ancak büyük maç sorunsalı devam ettiği sürece ne kadar iyi top oynasalar da sonunu getiremezler diye düşünüyorum. lider oyuncu eksikliği çekiyorlar. komik gelebilir ancak bir sneijder bir drogbaları yok.

    city 35: iç saha canavarı. ki bu formla içerde 19da 16-17 galibiyeti görürler diye düşünüyorum. bu gerçekleşirse berbat deplasman performanslarına rağmen ligin içinde kalırlar. zaten ligin chelsea ile favorisiler. bu hafta pek iyi oynamadan hatta bana göre şansla fulham'ı dışarda 4-2 ile geçtiler. inanılmaz bir hücum güçleri var. ee olabilir ara ara tabi. kompany, kolarov çok formda. yaya toure tek başına takım. negredo'nun yeterliliği tartışılır ama sisteme müthiş oturmuş. agüero sakat bu problem. dzeko son maç kötü oynasa da harika bir forvet. adamlardaki kulübeye bak. şüphesiz juve ile dünyadaki en iyi kadroya sahipler. tek şanssızlıkları bu sezon kaleci ve jose mourinho. yoksa kesin şampiyon olurlar diyebilirdim. he unutmadan silva çok klas adam.

    chelsea 34: deplasman fakirleri. 9 maçta 3 kez kazanabilmişler. bugün arsenal maçında ingiliz spiker söyledi. christmas'a kadar en az puan topladığı sezonmuş mourinho'nun. buna rağmen son yıllardaki en yüksek puan gibi bir şey de dedi. iç sahada bu formları devam ettiği sürece hep potada kalırlar. lampard, terry gibi lider oyunculara sahipler. mourinho'yu da katınca city ile çekişirler. zaten mourinho'da arsenal 5-6 puan ile öndeyken bile ''arsenal ile ilgilenmiyorum. rakibimiz city'' demişti. ben de mourinho'ya ''city'i siktir et. şampiyonlar ligi bizim(gs), lig sizin olsun'' diyorum. bizim maçlar hariç yürüyedur special one.

    everton 34: puan bareminin altta kaldığı belli işte. çok öne çıkan takım olmayınca everton gibi mütevazi bir takım bile kendini şampiyonluk yarışı içinde bulabiliyor. he bu arada bu sezon benim takımım. premier ligde sezonun takımı. dar rotasyonla çok iyi iş yaptılar. gs'ın ideal 11ini sayarken(yok zaten asasfs) duraksıyorsun ama everton: howard-coleman-distin-jagielka-oviedo-barry-mccarty-barkley-pienaar-mirallas-lukaku bakmadan yazdım he. orta sahaya osman katılıyor. hücum rotasyonuna barcadan kiralık deuloufeu ve çok nadir olarak naismith katılıyor. özellikle beklerde bu sezon sıkıntı yaşayan takımımız için coleman ve oviedo inanılmaz transferler olabilir. sezonun bu ana kadar ki en iyi sağ beki coleman ve en iyi sol beki oviedo. ki oviedo malumunuz en iyi sol bek baines sakatlanınca sürekli oynamaya başladı. baines şu an gitse everton taraftarı önceki kadar üzülmeyecektir. ben baines'in devre arası ya da sezon sonu manu'ya geçebileceğini düşünüyorum. bu arada lukaku :(( drogba giderse gelsin. drogba'yı anlatmaya gerek yok tabi ki. belki lukaku'nun kariyeri drogba'ya yaklaşamayacak dahi ama lukaku'nun 20 yaşındaki bu hali drogba'nın 20 yaşındaki halinden daha iyi burası kesin. umarım bir gün bizim takımda izlemek nasip olur. kiralık bile gelse olur la. ''alo jose. ben terim'' diye bi ümidim vardı ama kısmet değilmiş.

    newcastle 30: üstte yazdığım takımların yaklaşık 10ar maçını izlemişimdir ancak newcastle'ı pek izlemedim yalan yok. newcastle değil fransız takımı. fransa liginde yabancı sınırı nedir tam bilmiyorum ama türkiyedeki gibi 6+4 olsa sınıra takılmaz oynarlar. cabaye müthiş topçu. zaten old trafford'ta galibiyet golünü atmıştı. sissoko'yu sağa atmışlar ama iş yapıyor. güzel takımlar. manu çıkışa geçerse kafa 5linin ardından everton ve tottenham ile takılırlar peşlerinde. keşke everton şampiyon olsa ama :(

    tottenham 30: sevmedim lan sizi. bok gibi para harcadılar bebelere. bazılarını oynatmıyorlar bile. bu sezon ki en büyük başarıları şampiyonlar ligi kuraları çekilirken boas'ı kovup isimlerini dünyaya hatırlatmalarıydı. 2.si ise arsenal-chelsea maçı oynanırken gelen yardımcı hoca ile 1.5 senelik anlaşmalarını ingiliz spikerlerin duyurmasıydı. dembele çok iyi topçu. dünyanın en iyi 10 golcüsünden biri olan soldado burada tutmadı. tutmayı bırak sezonun en berbat transferi oldu çıktı.

    manu 28: çift kanat-çift forvet. yıllardır bir yerde patlayacaklar diyordum ki ferguson sonrasına denk geldi. orta sahaya istenen takviye yapılamadı. üstüne carrick gitti sistem çöktü. tek olumlu yanı sezonun: adnan januzaj oldu. kaliteli kumaş belli. bu arada valencia bırak manu'yu gel bize be abi. rooney dünyanın en komple forveti rvp'de klas adam. bildiğimiz gibi. ne yazık ki zirveye yaklaşsalar da o kadar takım arasından sıyrılmak imkansıza yakın. bu sezon lige havlu attılar bence.

    17 haftayı göz önüne alarak en iyi 11imi vereyim:

    -----------------mignolet--------------------

    coleman--kompany--skrtel-----oviedo

    -------ramsey------yaya toure-----

    -------------rooney-----------

    --suarez---negredo/lukaku---aguero

    sistem olmadı ya. yoksa mesut'u falan da koyacağdım. valencia mı bile yazmadım. ilk 8in dışından adam yazmadım. ibne lig tv hep kafa takımların maçı veriyor. gerçi lig tv'yi açmayıp sırf ingiliz spikerler için link kovalıyorum ama olsun ibne lig tv. benim eyyorlamam bu kadar. hade hayırlı işler.
App Store'dan indirin Google Play'den alın