resim
Roberto Mancini
Görev:Teknik Direktör
Takım:Suudi Arabistan
Yaş:59
Uyruk:İtalya
  • 1369
    bu adama "taktik deha" denmesi neden insanları rahatsız ediyor anlamıyorum.

    evet adam taktik deha. taktik deha olması demek her zaman başarılı olacağı anlamına gelmez bir insanın. kafasında mükemmel oyunu kurar, ya oyuncu kalitesizliğinden, ya oyuncuların dengesiz performansından, ya oyuncu seçimlerinde yaptığı hatalardan dolayı başarılı olamayabilir.

    mesela fatih terim. adam taktik deha olmasa da kafasındaki futbolu oynatabilse, ortaya inanılmaz bir eser çıkacak. aslında terimin istediği futbol 2000 galatasarayının da üstünde. bunu hayal edebiliyor, kafasına kurabiliyor ama yanlış oyuncu tercihlerinden dolayı o seviyeye bir türlü çıkamıyor. terim de hoca - topçu ilişkilerde deha. peki her zaman başarı mı getiriyor bu ona? elbette hayır.

    terim 2002 - 03 sezonunu yaşasaydı 2011 - 12de, ona hala "hoca - topçu ilişkilerinde çok başarılı" demeyecek miydik? manciniye taktik deha denmesinden rahatsız olanlar onu da demeyecekti büyük ihtimalle.

    ama evet, maalesef mancini taktik dehadır. ister başarılı olsun ister başarısız. avrupanın en büyük liglerinden ikisinde 10 yılda kazandığı 12 kupa da zaten başarılı olduğunu gösteriyor, o da ayrı konu.
App Store'dan indirin Google Play'den alın