resim
Alex Nicolao Telles
Takım:Al-Nassr
Mevki:Sol Bek
Yaş:31
Boy:1.81
Uyruk:Brezilya
  • 8
    ofansif bir bek oyuncusudur. hatta sol açıkta oynatılsa sırıtmaz. 21 yaşındadır gençtir, gelişmeye müsaittir. defansif olarak şu anda zaafları vardır. hem bire bir top kapma olsun, hem kademe bilgisi olsun hem de ikili mücadelelerde olsun şampiyonlar ligi seviyesi için yetersiz durumdadır. bence ilerde kendini geliştirse bile defansif yönü hiçbir zaman çok iyi olmayacaktır. yine de hakan balta'dan iyidir defansif yönü(hakan balta o yavaşlıkla ve hantallıkla defansif bilgisi iyi olsa da bir işe yaramamaktadır.).

    ofansif yönüne gelirsek şimdiden çok iyidir. daha da iyi olabilir. hızlı bir oyuncudur fakat güçlü değildir. dayanıklı bir oyuncudur maç boyu git gel yapan çılgın beklerdendir. çalım atma yeteneğine sahiptir. genelde bek oyuncuları hızlarını kullanarak çalım atar fakat alex telles dar alanda da çalım atabilen bir bek oyuncusudur. ayrıca bek oyuncuları, açıklara göre daha rahat ve kolay çalım atar çünkü genellikle rakip bek değil açık oyuncusu karşılar bekleri. böyle olunca defansı zayıf oyuncuyla eşleşir ve çok daha rahat çalım atar. örneğin riera geldiği ilk senede çalım atmakta zorlanırken(çünkü sol açık oynuyordu), beke geçtiğinde çok daha rahat adam eksiltmeye başlamıştır. orta açmayı bilir. orta açma özelliği çok iyidir desek yeridir. beke göre pasları fena değildir ama pas oyununda ekstra bir katkı sağlamaz, sırıtmaz. gol yollarında etkili değildir.

    bence faydalı bir transfer olur. daha iyisini alabilir miyiz? bence alabiliriz. yine de özellikle anadolu takımlarına karşı olan maçlarda sol bekteki hücum performansıyla, hem ileri top taşıyarak hem adam eksilterek hem de santraforlarımıza güzel ortalar açarak kilit açmamıza katkı sağlayabilir.

    ayrıca tam 3-5-2'nin soluna uygun türde bir oyuncudur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın