resim
Rıdvan Dilmen
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:61
Uyruk:Türkiye
  • 2866
    terbiyesiz, saygisiz, icten pazarlikli, sinsi ve -kimseye muhalefet olsun diye soylemiyorum ancak- bir futbol adami olarak futbol bilgisi zerre olmayan tv yorumcusu.
    eger ridvan taktik ve teknik biliyorsa ben de luis van gaal'im. kendisinin taktik bilgisi "kanattan oynamaliyiz guntekin"den oteye gitmez. formasyon deseniz 4-3-3 ile 4-2-3-1 arasindaki farki belki yeni ogrenmistir. (rijkaard buralardayken henuz ogrenememisti) kendisi icin melo bir on liberodur, oyle oldugu icin de top becerisi -sanki dogustan oyle olmaliymis gibi- olmamalidir. yorumlarini da hep buna gore yapar. bir adam on liberoysa ayagi kotudur, kazmadir. bir adam iyi calim atiyorsa ofansif orta sahadir, hizliysa kanattir ya da forvettir. melo'nun etkili pas isabetinin istatistiki olarak bile onun 10 numara dedigi adamlardan iyi oldugunu aciklayamazsin ridvan'a. ya da bir oyuncu en onde diye o santrafor degildir diyemezsin. o gordugu anda adam neredeyse mevkisi o'dur. bir pozisyonda oynayabilecek birden fazla karakterde oyuncu tipi oldugunu ve bunun da takimin ihtiyacina gore oldugunu da anlatamazsiniz ridvan'a. hos bunu turkiyede anlayacak 10 tane adam ciksin televizyona disimi kiricam. sag bek diyince aklina gelen sadece hizli, topla cikabilen, cizgiye inip orta yapabilen adam gelir. ancak topla cikmak yerine topu ileri tasiyan, cok hizli olmasa da kademe alip 3.stoper olabilen, cizgiye inip orta yapmak yerine pas atmayi tercih eden beklerin de oldugunu bilmez ridvan. gordugu zaman da bu ne bicim bek der. o nedenle kademenin k'sinden anlamayan, hiziyla aciklarini kapatan gokhan gonul onun ici barcelona seviyesindedir. sahayi 2 boyutlu gorur ridvan, diger futbol yorumculari gibi. bir dizilisleri vardir, bir de top ayaklarindayken ne yaptiklari. oyuncu gorevlerinden anlamaz. o nedenle golge savunmasi yapmaya calisan adama defans yapmiyor der ancak yerini kaybettigi icin can havliyle rakibine dalan adama pozisyonu durdurmak icin yapti aferin der. orta saha oyuncularinin calim atmak zorunda olmadigini bile bilmez ridvan. o nedenle nuri kotudur onun icin ama emra surekli oynamalidir. avrupa futbolunda kim zirvedeyse onu konusur ridvan. cunku takip de etmez, muhtemelen futbolun da para icin icindedir, sevmiyordur. yani tembeldir ridvan. barcelona'nun o en iyi oldugu donemde pas futbolu oynadigini sanir. bosluk oyununu belki hayati boyuca duymamistir. 2013 bayern'ine hizli takim der, iyi kontra atak yapti barcelon'ya karsi, iyi oynadilar der. ancak transition futbol, ve bunun alman harikasi turevi hizli gecis oyununu asla ogrenemeyecektir bile.
    ridvan'in kahvedeki amcadan farki turkiye liginde uzunca bir sure futbol oynamasidir. futbolu da turkiye sinirlarinin el verdigi sekilde bilir. e turkiye'nin hali de ortada, konuyla alakasi olmadigi halde fikir yuruten insanlarla dolu, son 10 yilinda kaotik bir katarsis yasadigini sanan ancak kaosun birey tatminleriyle kitlesel cokuslere sebebiyet verdigi, oz dinamigini kaybetmis...ulke demek istedim ama artik ne bir ulus devlet oldugumuzu iddia edebiliriz ne de sinirlari belli bir ulke.
    her yapilana sark kurbazligi diyip, sanki sempatik bir seymis gibi yaparak bunu, bir sekilde bahane uydurup mesrulastirdilar, ridvan da bunun bir "by product"i, ikincil urundur. (acun gibi, emre belozoglu gibi, kurtlar vadisi gibi, sahaya atlayip fernandes'e tekme atan gibi..)
App Store'dan indirin Google Play'den alın