resim
Hasan Ali Kaldırım
Takım:Kayserispor
Mevki:Sol Bek
Yaş:34
Boy:1.83
Uyruk:Türkiye
  • 379
    elbette gidip fenerbahçe'den, hem de kayda değer bir para vererek futbolcu alalım diyecek halim yok fakat sadece örnekleme açısından değerlendirecek olursak an itibariyle ihtiyacımız olan sol bek profili kendisidir. hasan ali kaldırım sol bek-sol kanat oynayabilen bir futbolcudur ki bu açıdan da 3-5-2 dizilişinde sol koridor için kağıt üzerinde uygun bir isimdir. altyapıdayken sol kanat oynayan hasan ali daha sonra sol beke devşirilmesine karşın bu özellikleri hala taşımaktadır ki fenerbahçe'nin 2-1 kaybettiği fethiyespor kupa maçında da sol kanatta oynamıştır. gündemdeki isimlerden tarık çamdal bir nebze bu oyun tipine uyarken ishak doğan daha ziyade hakan balta'yı andırmaktadır, yani sol bek ve stoper olarak daha iyidir.

    hasan ali gerçekten hızlı bir oyuncu, yaldır yaldır koşabiliyor. bu bakımdan defansta oyuncu kovalama, hücumda da hızlı atak geliştirme konusunda ortalama üstü bir görüntüsü var. defansif bilgisi üst düzey değil fakat hamle yapmada ve adam adama markajda başarılı. top tekniği de fena değil, defansif sol beklere kıyasla adam geçme becerisi daha yüksek, çizgiye inip rakip ceza sahasına orta yapma bakımından da en azından belli bir standardı var. kayserispor forması giyerken gerçekten ligin en iyi yerli sol bekiydi fakat bir fenerbahçe klasiği olarak kariyeri birden mantara dönüştü.

    forma şansı bulamadığı ve mutsuz olduğu için bir nebze aklı çelinir de çok ucuza kapatılır o başka ama kesinlikle kendisine para döküp alalım falan demiyorum, sadece ihtiyacımız olan oyuncu tipini yerli ve bilinir bir isim üzerinden örneklemek istedim...
App Store'dan indirin Google Play'den alın