• 132
    şöyle farklı bir öneride bulunacağım kura çekimi. önerim; öncelikle grup sürecinde 2 maçta da yenilmediğimiz juventus olası son 16 rakiplerimiz içerisinde bulunsaydı diğer takımlara göre eşleşme isteğimiz ne olurdu? tabii ki eleme maçı ile grup maçı arasında fark var ancak bana göre juventus ile oynadığımız son grup maçı eleme maçından farksızdı. daha da kötüsü 2-2'nin rövanşında bizim avantajlı olmamız gerekirken galibiyet dışında hiçbir sonucun bize yaramadığı bir maça çıkmamız gerekiyordu. hava koşullarıdır, stattır, zemindir bunlara hiç girmeyeceğim çünkü 2 takım içinde aynı koşullar hâkimdi. hatta beraberliğin yettiği bir takım için bu koşullar daha avantajlı bile sayılabilirdi. sonuçta ne biz devamlı bu hava şartlarında oynuyoruz ne de juventus her maçını 25-30 derece günlük güneşlik bir havada oynuyor. nitekim bu hava şartlarının bu şekilde olacağı da maçtan birkaç gün önce belliydi ona göre hazırlıklar yapılması gerekiyordu. yani bu etkenleri yazmamın sebebi zemin çok güzel, hava şartları normal olsaydı da juventus'un gelip bizi burada çok rahat eleyemeyeceği hatta sonucun yine bu şekilde olacağını düşünmem nedeniyle.

    tekrar başa dönersek, şu an eşleşme ihtimalimiz bulunan 7 takıma juventus'u da dahil ettiğimizde bu 8 takım içerisinde en çok hangi takımla eşleşmek isteyeceğimizi ölçmek. bence juventus, bayern münih ve barcelona takımları dışında diğer 5 takımdan da daha alt seviyede değil hatta çoğuna göre üstün olduğunu bile düşünebiliriz. tabii ki bu durum kişiden kişiye göre değişir ancak buradaki amacım elediğimiz takım juventus ve barcelona,bayern münih dışındaki diğer 5 takımdan hangisi gelirse gelsin yine eleyebileceğimizi naçizane anlatabilmek. bir nevi farklı bir bakış açısıyla taraftarımızın öz güvenini artırmak ve bu 5 takımdan hangisi gelirse gelsin kesinlikle çekinmememiz gerektiğini açıklayabilmek.

    bizim oyun sistemimiz ve oyuncu yapımızı dahil ederek, benim futbol bilgim ve mantığıma göre eşleşebileceğimiz 7 takım için bir sıralama yapmam gerekirse şu şekilde olur:

    bayern münih > barcelona > chelsea, psg, manchester united, dortmund, atletico madrid

    evet bu 5 takımında birbirine göre artı ve eksi yönleri var ancak hepsini de eleme şansımız hemen hemen aynı oranda.

    sonuçta, bir tanesini seçmem gerekirse* borussia dortmund diyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın