resim
Aurélien Bayard Chedjou Fongang
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:Stoper
Yaş:39
Boy:1.84
Uyruk:Kamerun
  • 655
    11 aralık 2013 galatasaray juventus maçı sonrası l'equipe gazetesine roportaj vermiş.

    http://www.lequipe.fr/...ruc-de-malade/424221

    "aurelien chedjou, nasıl bir maçtı?

    delice bir şeydi. hayatımda hiçbir zaman hiçbir kulüpte böyle bir ambiyans yaşamadım, çok acayipti. seyirciler sıradışıydı, soğuğa, bu şartlara yağmen inanılmazlardı. unutulmayacak bir an. itiraf ediyorum, biraz korkuyordum, çünkü ertesi gün tekrardan sahaya çıkmak kolay değildi ve önümüzde bir önceki gece başlamış bir maçın bir saati vardı. buna alışkın değiliz ve sergilediğimiz performans da kolay değildi."

    müsabakaya nasıl hazırlandınız?

    neredeyse hiç uyumadım, taş çatlasın dört saat uyumuşumdur. maçların ardından adrenalin yüzünden uyuyamıyorum. yani hiç böyle hazırlamamıştım kendimi. daha sonra öğlen hepbirlikte yedik yemeği. ve nihayet stada geldiğimizde, başlangıçta kendimizi vermek kolay olmadı. ambiyansın nasıl olacağını da bilmiyorduk. ve sonra taraftarları görünce, onlar için de savaşacağız dedik. böyle anlarda taraftarların seni nasıl itebileceğini, nasıl en iyini vermeni sağlayacağını görüyorsunuz.

    tarlaya benzeyen bir zeminde oynamak neye benziyor?

    (gülüyor) aynen öyle, bir tarlaydı. iki pas dahi yapamıyorduk ve sonra didier kafayla indirdi ve sneijder golü attı. adapte olduk. sonrasında şapşal gibiydik.

    «italyan basını bizi motive etti!»

    sonunda çoktan avrupa kupasını kazanmış gibi bir izlenim aldık, değil mi?

    (gülüyor) şöyle söyleyelim, italyan medyası bizim gururumuzu incitecek şeyler yazdı. maçtan önce bize juve'nin kopenhag ve biz gibi iki karamel ile karşılaştığını hatırlattılar. ama dikkat, italyan oyuncular bize yüksekten bakmadılar. yine de basının bu hali bizi motive etti. bu seviyedeki rakiplerinizi küçük görme hakkınız yok.

    bu başarı sezona istediği gibi başlayamayan galatasaray için çok önemliydi.
    elenseydik felaket olurdu. hepimizin soyunma odasında birbirimize söylediği de buydu. kulüp ve taraftarlar adına gururlu ve mutluyuz."
App Store'dan indirin Google Play'den alın