• 212
    haftalardır bu maçı düşünüyorum. nasıl oynamalıyız, nasıl bir formasyonla çıkmalıyız? mancini elazığ maçının ardından resme farklı açıdan yaklaşmamızı sağladı.
    bence galatasaray'ın şu an ki kadrosuna en uygun yapıyı buldu. bu maç da 3-5-2 ile oynamalı.
    kalede muslera.
    geride chejdou ve gökhan kesin 3. stoper için ceyhun ve semih arasında kararsız kalıyorum. sanırım semih hamle avantajı ve çabukluğu ile bu maçta daha etkili olabilir. özellikle sol stoperde oynarsa sol kanadı süpürebilir.

    kanatlarda sağda kesin eboue solda riera veya bruma. ama sanki üçlü stoperle oynarsak ve geriye daha az yardıma gelecek ve enerjisini ileriye harcayacak bir bruma daha etkili olur gibi ancak tahmin daha dengeli bir oyunu seven mancin'nin riera ile başlayacağı.

    ortada ben olsam defansın önüne melo'yu koyarım. onun bu maçtaki sertliği ve dönen topları toplamasına çok ihtiyacımız var. selçuk ve yanına sneijder veya yekta. şimdi sneijder'i maç eksiği olduğu için orta sahadaki o çetin fizik mücadele yerine bence ileriye drogba'nın yanına salmak hem top alması hem de problem yaratması adına daha iyi olur gibi. ortada yekta ile pres ve top çalma artı juve'nin vidal, pogba ile yarataması muhtemel fizik gücü törpüleme şansı olabilir.

    ben burak'a güvenmiyorum. faul, ofsayt, pas hatası, top ezme vs.. gibi maç başına neredeyse 15-20 top kaybı ortalaması ile oynayan bir oyuncunun birçok hücumu başlamadan bitirme ihtimali bu maç için riske edilemez. üstelik top saklayamama ve sürememe de cabası. atacağı bri muhtemel gol için bunca şeyden feragat etmek bence doğru değil. sonradan skor lehimize ise kontra toplar içinm oyuna sürülebilir.

    eğer hoca sneijder'i orta üçlüde değerlendirecekse drogba ve umut'la başlaması bence daha doğru olur. umut'un savunmayı rahatsız eden presi gücü ve patlayıcılığı art takipçiliği ve dönen topları tamamlaması vs.. her açıdan daha faydalı. bunlardan sona ben olsam maça şu 11 ile başlarım:

    muslera
    chejdou gökhan semih
    riera selçuk melo yekta eboue
    sneijder drogba

    bu takım oyunu tutar, rakibe alan bırakmaz ve poziyon vermez. eğer riera ve eboueyi devamlı ileride tutabilirsek belki 2-3 pozisyon da yaratabiliriz. hatta bir de gol atarsak şahane olur. eğer maç 0-0 gidiyorsa;

    riera'nın yerine bruma
    yekta'nın yerine umut'u alırım.
    hatta sneijder yorulursa son risk olarak burak'ı da alıp 4-2-4 yapabilirim ama bu son 10 dakika belki.

    bu maçı almamız için muslera'nın ve defansın hatasız oynaması, orta sahadaki oyuncuların son güçlerine kadar savaşmaları, takım halinde özellikle kanatlarda oynayanların üstün bir konsantrasyonla oynamaları ve forvetlerin de çok yüksek yüzdeli bitirici olmaları şart.

    evet çok zor maç. juve formda, iyi takım ama imkansız değil. bence olabilir..

    haydi galatasaray!!!
App Store'dan indirin Google Play'den alın