• 208
    kurada real madrid ve juventus ile aynı gruba düştüğümüzü ilk gördüğümüz an ufak çaplı bir şok yaşamıştık elbette. kurayı çeken figo'ya elindeki uğursuzluk nedeniyle küfürler savurmuştuk, hatta mücadele etmeden "3. olup uefa'da yürümeye bakalım :(" diyerek yenilgiyi kabullenmiştik bile. ama o ilk andaki şok sonrası yol haritamızı çizdik, fikstür belli olduktan sonra da oynayacağımız maçlar hakkında tahminler yürütüp umutlarımızı son maça taşıyacağımızı ön gördük. bunda juventus deplasmanında aldığımız 1 puan kadar juventus'un da kötü gitmesinin payı büyük. sonuç olarak tam da düşündüğümüz gibi oldu ve her şeyi ali sami yen'de oynayacağımız bu maça bıraktık. artık real madrid'den 2 maçta 10 gol yemiş olmamızın, kopenhag deplasmanında gol atamadan yenilmiş olmamızın hiç ama hiç önemi yok. önümüzde sadece bu maç var, tek 90 dakika. kazan ve ait olduğun şampiyonların liginde yoluna devam et. her şey bu kadar basit.

    aslında her şeyin bizim elimizde olduğunu düşünürsek işimiz kolay gibi görünüyor. çünkü lig maçlarında genel olarak kötü bir taraftar profili çizsek de avrupalı bir rakip gördüğünde çılgın bir kalabalığa dönüşüyoruz ve tribünlerin yarattığı bu atmosfer de takıma oldukça etki ediyor. geçen sezon real madrid karşısında başımız dik elendiysek, 3-0 gibi avantajlı bir skor sonrası bile ispanyolların aklına "acaba?" sorusunu getirdiysek, bu sene genelde kötü ve etkisiz oyun ortaya koymamıza rağmen kopenhag'ı ilk 45 dakikada 3'lediysek bunda tribünlerin etkisi %50'dir. başka bir takımda, takım ve tribün arasında böylesine başarılı bir etkileşim olduğunu zannetmiyorum, bu tamamen bize has bir durum. kaldı ki juventuslu oyuncuların çoğu "atmosferden çekinmiyoruz" minvalinde şeyler söyleyerek kendilerini rahat göstermeye çalışsalar da deli gibi korkuyorlar. bizlere düşen görev de bu korkularını boşa çıkarmamak. ayrıca 3 ihtimalden 2 tanesi juventus'a yarıyor olabilir ama biz de tek ihtimali olan insanlar değil miyiz? bugün de o tek ihtimalin peşinden gidip kendi hikayemizi yazma günüdür.

    sahaya çıkacak aslanların her birine yürekten güveniyorum ama en büyük güvencem, sahada en çok şey beklediğim isimler drogba ve melo. melo'nun sahadaki saldırganlığını fazlasıyla göstereceğini, juventus orta sahasını tek başına yıldıracağını, 4 kişilik savaşacağını düşünüyorum. çünkü o juventus maçına intikam duygusuyla hazırlanmıyorum demiş olsa da onun için farklı anlamları olan bir mücadele. kaldı ki melo, galatasaray için canını verebilecek karakterde bir oyuncu. bugün bunu yeniden hem bize hem juventus'a kanıtlamak isteyecektir. drogba da liderliği ve yeteneği ile yine gole en yakın oyuncumuz olacak.

    yolumuz açık olsun cimbomum.
    allah utandırmasın.

    http://img31.imageshack.us/img31/3161/ci2g.jpg
    http://img23.imageshack.us/img23/859/hu4b.jpg
    http://img801.imageshack.us/img801/1269/vjav.jpg
App Store'dan indirin Google Play'den alın