resim
Wesley Sneijder
Görev:Stratejik Danışman
Takım:-
Yaş:40
Uyruk:Hollanda
  • 4358
    selçuk ve melo'nun performans katkısının geçtiğimiz yıldan beri düşük olduğunu bilmeyenler tarafından "takıma katkısı nedir? ciddi söyleyin valla bak potansiyeli falan bırak şimdi ne kattı takıma?" diye sorgulanan futbolcu. illa maç maç yazıp neler yaptığını, oynatıldığı bölgelere göre verdiği performansları sıralamak gerekiyor sanırım da ona boş zaman yok. geçtiğimiz yıl içeride oynadığımız real madrid maçı bile başlı başına sneijder'in neler yapabileceğine dair donedir. ardından bu yıl sakatlanana kadar oynadığı maçlarda attığı goller donedir. tabii sadece istatistik bazında bakıyorsak ,ki selçuk'un kırk yılın başında yaptığı bir boş koşuyla forvetlerin arasına girip golü atıp istatistiğe bunu geçirdiği maçın sonrasında, "sneijder yüzünden selçuk hücuma çıkamıyor" tesadüf değil. fenerbahçe maçında böyle bir koşusu vardı kaçırdığı selçuk'un. başka da hatırlamıyorum. önünde sneijder de oynamıyordu o sırada kabul.

    biz neden burak'a kızıyoruz da umut veya drogba'sız olmaz diyorsak aynı şekilde o yüzden de sneijder'siz olmaz. topsuz koşu yapabilen, sırtı dönük oynayabilen, top alma pozisyonunu belirleyebilen bir oyuncu eksikliği, hücum varyasyonlarında görülüyor. kaldı ki 6 aralık 2013 galatasaray elazığspor maçında da bunun eksikliğini gördük. yekta yerine melo melo yerine selçuk ve selçuk yerine sneijder olsaydı hücumda daha fazla seçeneğe sahip olurduk ve bu kadar vasat bir oyun ortaya koymazdık.

    "bazı arkadaşlar çıkıp ama karabükspor maçı yeaaa falan demesin adam gibi soruyorum" arkadaş adam kaç maç yapabilmiş ne kadar düzenli oynayabilmiş? oynadığı zamanlarda form tutmaya başladığı anda tekrar başka bölgeden sakatlanmış. maç maç ne yaptığı istatistiğini istemiyorsun peki ne istiyorsun? takımı toplayıp yemeğe mi götürsün? gece alemlere mi aksınlar? ne katkı verecek daha? sakat diye bahçıvanlık mı yapacak katkı vermek için florya'da?

    bu adam en azından sene sonuna kadar takımda kalmalı. dünya kupası öncesi oynamak isteyecektir elbette sakatlığı düzelirse. eğer ki hala sakatlıklardan dolayı oynayamıyor ,bak sakatlıktan diyorum formsuzluktan değil zira en formsuz olduğu maçlarda bile bir şeyler yapabiliyor ama sadece istatistiğe odaklanıp onu da "yeaa karabük deme" diyerek geçiştirdiğin için anlamak istemeyeceksin, olursa gönderilmesi gerekiyor.

    sneijder gibi takımı yönetebilecek bir adam sakatlık sebebiyle oynatamıyorsun, üstüne yine de düşe kalka ilerleyebiliyorsun ligde vs. savunman kötü asıl olarak ve savunma önlemleri alman önemli. ama sen kalkıp sneijder ne yaptıki yeaa diyorsun. skor taraftarlığı bu üzgünüm.
App Store'dan indirin Google Play'den alın