resim
Hamit Altıntop
Görev:Sportif Direktör
Takım:Türkiye
Yaş:41
Uyruk:Türkiye
  • 3223
    galatasaray'a geldiği ilk sezon, evet, verimli olamadı ancak bunun sebeplerini hiç sormadık, direk kendisine yüklendik.

    geçen seneki verimsiz oyunumuzun sebeplerini çoğunlukla oyuncularda aradık. fatih terim ondan bir kanat yaratmaya çalıştı, hamit elbette kanat oynayabilir ancak kalabalık bir orta sahada kanat oynayabilir, sürekli desteklenen, pas alternatifinin bol olduğu bir taktikte kanat oynayabilir.

    dikkat edin, hamit'e her top geldiğinde selçuk ortalıklarda görünmüyor, forvetler zaten ileride bekliyor, melo ise zaten orta sahada top taşıyan tek isim sürekli yanında olamıyor, bek ise 4 4 2 taktiği gereği çok fazla efor sarfediyor ve ne defans ne hücum görevini tam yapabiliyor, hamit ise topla kendi başına bir şeyler yapmaya çabalıyor. terim ondan kanat yaratmaya çalıştı, bu mümkün değildi, hamit çalım atacak, dribling atacak, içe katedecek ki biz gol bulabilelim ya da iyi oynayabilelim. bunların hiçbirisi olmadı.

    hamit gerek yaşı gerek vücut yapısıyla artık kanat, bek olamaz. bunu anlamak zor değil. oynayabilmek ayrı şey, oynamak ayrı şey. bugün kanat oynasa ki oynadı galatasaray'da, bek olsa vücut yapısı, çevikliği artık buna müsait değil.

    bence artık gerçekçi olmak gerekiyor, selçuk artık olmuyor, geçen sene zaten bunun sinyallerini fazlasıyla verdi, sadece başarılı olduğumuz için bunu göremediniz, ancak o mevkide tek forvetli kanatlı bir taktikte melo ve hamit ikilisi daha uygun. hamit zaten takımın en çok koşanı oluyor, pres yapıyor, bunlara ek olarak top sürüyor, cesaretli, ikili mücadelelere giriyor, yılmıyor, sürekli aktif ve toptan kaçmıyor.
    kendisi artık göbek de oynamalı. onun için en uygun mevki burası olacaktır.

    umarım en yakın zamanda sahalara döner, hepimizin umudu bu ancak yine kanat oynatılacaksa eleştiriler bitmez, hatalardan da hiç ders almamış oluruz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın