resim
Ünal Aysal
Görev:Başkan
Takım:-
Yaş:83
Uyruk:Türkiye
  • 4314
    şu anda galatasaray'ın yaşadığı çöküşün en büyük sorumlusu olan iki kişiden biri. diğeri için (bkz: fatih terim/#1350793)

    ilk geldiği zaman galatasaray'a pozitif bir enerji getirdiği su götürmez gerçek. gerek rakiplerin yaşadığı kaos gerekse yapılan transferler (bir kısmı adnan polat zamanında yapıldı) takıma ayrı bir hava katmıştı. bir de fatih terim gibi ülkenin yetiştirdiği en iyi hocanın takımın başında olması rakiplerimizden bir kaç adım önde olmamıza yetiyordu.

    bunların yanında adnan öztürk, ali dürüst ve florya ile köprü vazifesi gören albayrak gibi isimlerin yönetimde olması ünal aysal'ın en büyük şansıydı. dışarıdan bakıldığında kusursuz işleyen (her ne kadar isimlerin kendi aralarından bir hesaplaşma olsa da) bir yönetim sistemi kurulmuştu. öyle üç kuruş etmeyen yorumcuların ağız ishali olmuş gibi televizyonlarda galatasaray'a laf söylemeye cesareti yoktu. gerektiğinde canlı yayına bağlanılıp gerekilen ayar veriliyordu.

    asıl ünal aysal hikayesi ikinci senesinde başlıyor. inan kıraç'ın kendisine verdiği yönetim kurulu listesinden kurtulup kendi listesini oluşturmaya çalışacak, yönetim kurulundaki etkili isimleri kadro dışı bırakacaktı. bir nevi aysal artık kabuğunu kıracaktı. "kurumsallık" bahanesi adı altında öztürk, dürüst, albayrak yönetimden uzaklaştırıldı ve "daha profesyonel" isimlerle yola devam edilecekti.

    isviçre'de, fransa'da, ingiltere'de belki kusursuz işleyecek olan ünal aysal'ın yönetim şeklinin türkiye'de olmayacağını nostradamus olmaya gerek yok. yönetimden uzaklaştırdığı isimlerin yerini candan erçetinle şükrü ergünle doldurmaya çalışmak, yönetim anlamında, hagi'yi satıp yerine carrusca almaya eş değerdir.

    mesela; albayrak'tan zerre haz etmem. başbakan, hükümet yalakası bir insandır kendisi ama eğer ülkede başarı istiyorsan o tür adamları yanında tutmak zorundasın.

    adnan öztürk. gördüğüm en büyük fatih terim düşmanlarından birisi. şimdi ikisi kader ortağı olduğu için adnan öztürk aysal'ı devirme planları içinde. aday olup olmayacağı belli değil ama olursa ne büyük kozu da fatih terim.

    ünal aysal'ın son altı ayda yaptığı yanlışları yazmak saatler sürebilir. işin özü aysal kendi bindiği dalı kesti. kendisi eski işine devam eder, öztürk gelir, dürüst gelir, terim gelir. her şey olur ama ben çok şu taraftara üzülüyorum. olan sadece onlara oluyor. ötekilerin galatasaray başarılı olmuş olmamış umrunda değil.

    edit: link ekleme
App Store'dan indirin Google Play'den alın