resim
Wesley Sneijder
Görev:Stratejik Danışman
Takım:-
Yaş:40
Uyruk:Hollanda
  • 4251
    oturalım bir hesap yapalım, wesley'nin kariyerini, yeteneklerini, oyun görüşünü, zekasını değerlendirelim ve kendisine bir bonservis biçelim. bu bonservis emin olun ki bizim ödediğimiz 7.5 milyon euro'dan kat kat fazla olacaktır. keza aldığı yıllık ücreti, imza parası da öyle. peki neden biz bu hesapladığımız paranın yarısı ya da üçte biri paraya alabildik bu adamı? cevap basit kendisi ligin 34 maçında aynı yeteneklerini sergileyemeyeceği için tabi ki. sakatlanacağı, maç kaçıracağı, fiziksel eksikliklerini göze alarak bonservis bedeli ve yıllık ücreti bu seviyeye indi wes'in. yoksa ligdeki her maç bu kalitesini yansıtabilecek fizikte olsaydı ne biz 7.5'a alabilirdik, ne de o real madrid seviyesindeki kulüplerden ayrılırdı.

    peki bu bilgiler gerçek hayatta ne işimize yarayacak? bir işe yaramayacak aslında. biz wes'i transfer ederken bu fiziksel hassaslığını bilerek aldık ve elimizden geldiğince bu fiziki handikaplarına rağmen o içindeki yeteneği sahaya yansıtmaktan başka bir çaremiz yok. bu durum ilk gün de aynıydı şimdi de aynı 2 sene sonra da aynı olacak. yani linderoth gibi bir anda sakata bağlamadı bu adam, ara sıra sakatlanacağını bile bile aldık. hiç sakatlanmayasaydı düşeş atmış olacaktık ama şu ana kadar atamadık.

    gidersin ronaldo'ya doğuştan yetenekleri ve hayvani fiziki devamlılığı ile hak ettiği paranın tamamı olan 90 milyonu verirsin, o zaman sürekli sakatlanması beklenmedik bir durum olur, "çok sakatlandı bu adam, elimizde patladı" demeye de hakkın olur. ama sen gidip wesley'e aynı muameleyi yapamazsın. çünkü ayda 1-2 maç kaçıracağını bile bile aldın, bile bile umut bağladın. zar attın ama düşeş gelmedi, wesley bir anda süper fizikli her sene 50 maçı kaldırabilen, uçan tekme yese bile kalkıp koşmaya devam eden bir adam olmadı.

    sneijder konusunda biz bir kumar oynadık, henüz kazanmış da kaybetmiş de değiliz. bu hollandalı adam, yapabildiği kadar asist, atabildiği kadar gol atacak, takım arkadaşlarına vizyon katmaya çalışacak, baktık 1-2 sezon da bu fiziki problemleri iyileşme yerine kötüleşme eğilimindeyse ancak o zaman kurtulmayı düşüneceğiz wesley'den.

    oturup da takımdaki tek falso sneijder'in sakat olmasıymış gibi üzerine çökmek anlamsızın da ötesi. adamın doktoru ile son bir görüşme yapması için italya'ya gitmesi bile "aleme gitti, pompaya gitti" şeklinde lanse ediliyor. ondan sonra neden fenerli medya bizle uğraşıyor diye ağlanıyor. dün drogba bugün sneijder yarın da muslera'yı asacaksın 1-2 maç daha iyileşmezse. fenerli medya seni manipüle etmesin de ne yapsın güzel kardeşim?
App Store'dan indirin Google Play'den alın