resim
Atiba Hutchinson
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:Ön Libero
Yaş:41
Boy:1.87
Uyruk:Kanada
  • 13
    yeni nesil dany nounkeu... ama hangi açıdan?

    mevki olarak diyeceksek belki... hutchinson psv için sağ bek, kanada milli futbol takımı için stoper, beşiktaş için aslında orta saha olsa da şu sıralar sol bek, geri kalan kariyerinde ise ön libero, merkezi orta saha ve forvet arkası gibi mevkilerde oynamış. bu açıdan sağ bek, stoper, sol bek ve daha önceden orta sahada oynamış olan dany'e benziyor fakat değinmek istediğim nokta bu değil.

    kamerun aslanı koskoca nunkö'yü bize söylemesi zor gerekçesiyle dani diye yutturdular ve ne yazık ki biz de benimsedik, hatta gereğinden fazla benimsedik ki bazı arkadaşlar sözlükte dany değil danny, dannny falan diyorlar, oysa gördüğünüz gibi hiç de zor değil, alt tarafı dani nunkö çunkö fakat bizim insanımızda dimitro çigrinski(u: "chygrynskyy") sendromu, yani çokça sessiz harften aşırı derecede korkma ve bu korkuyu saçma sapan şakalar ile bastırıp bilinçaltının derinliklerine itme semptomları baş gösterdiği için nouneku tchounkeu da böyle bir etki bıraktı.

    bu illet hastalığın bir sonraki kurbanı aatif chahechouhe oldu fakat kendisinin bir avantajı vardı, soyadı karmaşık olmasının dışında gerçekten komik de duruyordu, bu durum da kamuoyunda yoğun bir ilgi ve merak uyandırdı, araştırmacı bünyeleri tetikledi, bu da gerçek bilgiyi, yani hakikati beraberinde getirdi... şeşu! bu faslı mümin kardeşimizden hala ve ısrarla aatif diye bahseden birkaç kendini bilmeze rağmen en azından aatif çıhahehohohoho tarzı gerzekçe espriler yerini şeşu'ya bıraktı ya, komiklik yapma konusunda ordinaryüs profesör mertebesindeki türk toplumu için aya ayak basmak kadar büyük bir adım bu...

    bu derin örgütlenme, bu adi kartel şimdi gözünü bir başka masum emekçiye çevirmiş durumda; trinidadlı bir babadan olma, tobagolu bir anadan doğma, kanada uyruklu atiba hutchinson... zor da değil hani dili ingilizce'ye baya dönen bir milletiz, koftiden aksan yapmaya bayılırız hele turistlerle konuşurken, bu da bizim için altın fırsat ama söylemesi de gayet kolay olan haçinsın yerine atiba atiba deyip zihinler bulandırılmak ve bazı saf duygular kötü emellere alet edilmek isteniyor, bunun karşısındayım!

    atiba değil; kendisine sadece birinci dereceden akrabaları ve bazı yakın dostları atiba der, bizse futbol kamuoyunu teşkil ediyoruz, yani bazı uluslararası ve genel geçer bağlamda kabul edilmiş kurallara riayet etmek bize yakışır. öyle yok söylemesi zor, yok telaffuz edene kadar zaman geçiyor pozisyon değişiyor, haçinsın derken ağzımızdan tükürük sıçrıyor gibi gerekçeleri kabul etmiyorum. kaldı ki madalyonun öteki yüzünden bir de mr. hutchinson'un itibarı var.

    hutchinson haçinsın'dır. bitti....
App Store'dan indirin Google Play'den alın