• 687
    galatasaray teknik direktörünün sahaya sürdüğü 11'dir. bizimkiler ancak istenen on bir olur.

    nedenini elimden geldiğince açıklayayım.
    galatasaray teknik direktörü kadro ile her gün idman yapar, her hafta en az bir maça çıkar, kamplarda oyuncular ile etkileşim içinde bulunur ve oyuncuları çok iyi tanır. biz ise sadece maçlarda, onların da kameranın çektiği yerlerinde görürüz oyuncuları. teknik direktör oyuncuları yanlış tanıyamaz mı? galatasaray teknik direktörü olabilmiş bir antrenör o beceriye sahiptir, tanır.

    bahsettiğim teknik direktör bir kişi değil, genel. burada bir soru daha duyar gibiyim: her antrenörün farklı taktik anlayışı olduğuna göre bu takımın birden çok ideal kadrosu mu var? hayır kardeşim anlık olarak bir tane var ancak sezon boyunca değişerek farklı ideal kadrolar ortaya çıkabilir. mesela fatih terim pres yapan, dikine oynayan futbolu seviyorsa oyuncularına o yönde antrenman yaptırır, ona göre taktik verir ve ona uygun bir ideal on bir olur. roberto mancini ise daha dengeli bir oyun benimser, ona göre talimat verir ve o talimatları uygulayabilecek oyuncular ideal on bire girer.

    fatih terim'in galatasarayında emre çolak ideal on bir oyuncusu olabiliyorken roberto mancini'nin galatasarayında ceyhun gülselam bu sıfatı alabilir.

    mevcut galatasaray kadrosu ve yabancı sınırını göz önüne alırsak ideal bir on bir oluşturmak, on bir bin parçalık puzzle yapmaktan zordur. (bkz: kafamda deli sorular)
App Store'dan indirin Google Play'den alın