• 43
    2000 ruhu son mohikandır. 2000 ruhu romantik futbolun son demlerinde ortaya çıkmış, endüstrileşmiş futbol yapısından çok uzakta durmayı başarmıştır. artık böyle bir ruhun geri gelmesi imkansız çünkü devir değişiyor. değişen zamanla birlikte, futbolcuların oyuna bakış açıları, futbol patronlarının gözünü paranın bürümesi ve bu futbol düzeninde başarıya ulaşmanın tamamen paraya dayalı olmasından dolayı asla geri gelmeyecektir.

    sadece futbol değil, dünya değişiyor. teknoloji almış başını gitmiş, futbolun gelişiminde merkeze yerleşmiş durumda. büyük kulüplerin hepsi teknolojik gelişmeleri bir şekilde takımlarının kullanacağı şekilde yapılandırmış, antrenman sistemlerine monte etmiş. bunu da parayla yapmış. modern futbolda maalesef ruha çok fazla yer kalmadı. daha doğrusu ruh, para ve teknolojik gelişimlerin üzerine eklendiği zaman fark yaratan birim oldu. istediğin kadar ruhun olsun, doğru antrenman teknikleri ve bu antrenmanlarda çalışan kapasiteli, yetenekli oyuncuların yoksa ciddi başarılara imza atmak imkansız. ama doğru antrenman metodları ve doğru kurgulanmış kadronun içine bir de o tılsımı, ruhu, ekleyebilirsen rakiplerine farkı o zaman atarsın, başarıya ulaşırsın.

    evet galatasaray başkadır, galatasaray his takımıdır, galatasaray ruhtur fakat bu ruhu tekrar ortaya çıkarmak değişen dünyada imkansız denecek kadar zor. 2000 ruhu her zaman hatıralarda tatlı bir şekilde kalacak ve galatasaray varolduğu sürece, 2000 ruhu 2 damla gözyaşı ve küçük bir tebessüm ile hatırlanacak.
App Store'dan indirin Google Play'den alın