resim
Aurélien Bayard Chedjou Fongang
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:Stoper
Yaş:39
Boy:1.84
Uyruk:Kamerun
  • 534
    (bkz: hamit altıntop)
    (bkz: turnusol kağıdı)
    (bkz: futbolu bilmek)

    gerekli bakınızları verdikten sonra bu başlıkta daha önce yazdığım bir takım şeyleri özetlemek istiyorum. chedjou oldukça iyi bir stoperdir, ancak semih kaya'ya önderlik edip defans hattını organize edecek oyun karakterine sahip değildir; en azından şimdilik. eğer tandemi kendisi ile birlikte jonh terry veya giorgio chiellini gibi üst düzey deneyime sahip, organizasyon yeteneği olan oyuncularla kurarsanız kendisinin performansı en az %20 artacaktır. sol beke; en azından bir sol bek koyarsanız bu da %5'lik bir performans artışı sağlayacaktır; sonuçta kapatılacak açıklar azaldıkça bireysel performans yükselir. son olarak; takım savunması yapabilen bir takımda -mancini'nin gelişinin beni umutlandırdığı tek nokta zaman içerisinde o takımlardan birine evrilebileceğimiz ihtimali- yine %5'lik bir performans artışı olacaktır. uzun lafın kısası, bu kavruk kardeşimiz henüz tecrübesini edinmediği biçimde takım savunmasına önderlik etmeye çalışmaktadır ve en iyi performans gösterdiği maçta %70'iyle oynuyor.

    sistem, dizilim ve bu iki değişkene uygun oyuncu seçimleri ile birlikte bir bütündür futbolda takım savunması. ileride elmander-baros; necati ikilisi ile oynadığımız 4-4-2 sırasında takım savunması iyi olan bir galatasaray vardı. bu iyi savunma yapabilen takıma sneijder ve drogba gibi üst düzey iki oyuncunun eklenmesi ile, düz mantıkla hücum gününün artması; takım savunmasının ise çok az gerilese dahi sağlamlığını koruması beklenir. ancak; işler bu şekilde yürümez. her sistem ve dizilimin bölgelere göre farklılık gösteren oyuncu profilleri vardır ve şu an izlediğimiz galatasaray futbol takımı bu ilke üzerine bina edilmiş bir takım değildir. chedjou da esasen bu organizasyon eksikliğinin meyvesidir. yaşı, pozisyonunda oynayan oyuncuların "deneyimli oyuncu" sıfatını kazandığı yaş aralığı ve potansiyeli düşünüldüğünde doğru planlama ile önümüzdeki bir buçuk yıl içerisinde parlayabilecek müthiş bir yatırımdır. ancak; günü kurtarmak adına yapılmışsa eğer kendisinin transferi, hatalıdır. bakınız; dany transferi doğru bir transferdir bu kriterde ama chedjou değildir. çünkü; chedjou'nun nitelikleri onu böyle bir transfer olamayacak kadar kıymetli kılmaktadır.

    yakın gelecekte en iyi yerli hücumcuları bünyede toplayacaksın, çift yabancı stoperden oluşturacaksın tandemini ve onları da semih ile yedekleyeceksin ey galatasaray takımı! elbette mevcut kuralları -bir diğer deyişle engelleri- yok edecek gücün yoksa. olması gereken budur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın