• 7357
    5. nesil yazar alımlarını bir süreliğine açmış olan sözlüktür.

    öncelikle, gerçekten inanılmaz derecede yoğun bir talep var. biz biliyoruz ki, ismimizde yer alan galatasaray ibaresi, sözlüğe olan bu teveccühün esas sebebidir. aramıza yeni katılacak kalemi güçlü, fikri hür, irfanı hür, vicdanı hür her galatasaraylı gücümüze güç katacak; galatasaray ortak paydasıyla buluştuğumuz bu platformda, hiçbir maddi-manevi beklentimizin olmadığı bu interaktif ortamda galatasaray adına yakışır bilgi/düşünce/görüş aktarımında bize ivme kazandıracaktır. pek doğaldır ki, her organizasyonda olduğu gibi, belli kurallar dahilinde işleyen bu sözlüğe de, yazar olarak kabul edilebilmek için belli şartlar aranmaktadır. çaylaklık süresinin ne kadar kısa olacağı, en çok da bu kuralları anlamaktan, galatasaray sözlüğü ve onun işleyişini bilmekten geçmektedir.

    yazar olmak isteyenlerin ilk dikkat etmesi gereken husus, sözlüğe giriş yaptıkları andan itibaren galatasaraylı olduklarını unutmamaları; dahası etkileşim içerisinde oldukları kişilerin de en az kendileri kadar bu armaya bağlı insanlar olduklarını akıllarının bir köşesinde tutmalarıdır. burada az galatasaraylı, çok galatasaraylı diye bir ayrım yok. kimse kimsenin galatasaraylılığını kefeye koyacak durumda da değil. bu yüzden önce galatasaray'a ve galatasaraylılara saygı, sonra fikir beyan etme esastır.

    bu alımlarda özellikle dikkat edilecek nokta, gerçekten 'yazar' olan kişilerin kadroya dahil edilecek olmasıdır. elbette türk dil kurumu uzmanı almıyoruz, ufak tefek dilbilgisi, imla eksiklikleri olacaktır. geri gelelim, 'cümle sonuna nokta koymamak' , noktalama işareti kullanımından bihaber olmak, -de bağlacı, -ki bağlacı nerede bitişik yazılır, nerede yazılmaz vs. şeyleri bilmemek yazar olmanın önündeki en büyük engellerdendir.

    galatasaray sözlüğün nicelik gibi bir kaygısı yoktur, hiçbir zaman için de olmamıştır. rating endişesi; duyulma, bilinme, beğenilme, hakkında konuşulma tarzı şeyler sözlüğün öncelikleri arasında değildir. galatasaray sözlük için esas olan niteliktir. bilgi akışının yoğun olduğu bir sözlük hedefimiz, her zaman için bakidir. bu yüzden yazar olma aşamasında tek satırlık, tek cümlelik entry'ler girme yerine, yazım kabiliyetiniz hakkında doneler verecek bir tarz benimsemeniz daha yararlı olacaktır.

    galatasaray sözlük tematik bir sözlüktür, ilgi alanı bellidir, bu bağlamda başka sözlüklerle karıştırılmamalıdır, burası her konuda yazabilme özgürlüğünü yazarlarına taahhüt etmemektedir.

    yukarıda da belirttiğim gibi galatasaray sözlüğün herhangi bir maddi manevi beklentisi yoktur; çok büyük olma, en büyük galatasaray platformu olma gibi bir gayesi de bulunmamaktadır. galatasaray sözlük, galatasaray taraftarlarından müteşekkildir, haliyle siz yazar olarak ne iseniz, galatasaray sözlük de odur. bu manada, galatasaray sözlüğün arzu edilen, galatasaraylılara ve galatasaray'a yakışacak tarzda kaliteli bir ortam olması da yazarlarının kalitesiyle doğru orantılı olacaktır. asla ve asla rakip takımları, yöneticilerini, oyuncularını, taraftarlarını aşağılayacak üslupta, f5, fenev, eziktaş vs. tarzda söylemler içine girilmemesi gerekmektedir. rakibine saygı duymayan, saygı bekleyemez. galatasaray düşmanlarına, her zaman gerekli cevaplar verilecektir, dik bir duruş sergilenecektir ama bu galatasaray kültürüne uygun bir şekilde gerçekleşecektir.

    son olarak şu bilinmelidir ki; bizim için önce galatasaray, sonra sözlük. burada galatasaraylı olduğunuz için var olduğunuzu, galatasaraylı olmasanız fikirlerinizin bizim için bir anlam ifade etmeyeceği gerçeğini unutmamanız dileğiyle.
App Store'dan indirin Google Play'den alın