2013-14 UEFA Şampiyonlar Ligi Play-Off 5. Maçı
Santiago Bernabeu
4 - 1
  • 48
    eğer realist olursak real'in bizi zorlamadan, kasmadan yeneceği maçtır diyebiliriz.

    eğer romantik olursak, akıllı oynayıp puan hatta puanlarla döneriz de diyebiliriz.

    fatih terim'in geçen sene demiş olduğu çok güzel bir laf vardı, "yenilmek kolay, yenmek olay" diye. heh işte, bu maçın tanımı da tam olarak budur.

    eğer yenilmemeye gidersek, yeniliriz. en az 3 4 tane yiyerek yeniliriz hem de. kalenin önüne otobüs dahi çeksek, egzoz deliğinden geçirirler, yine gol atarlar. real madrid'in bunu yapabilecek bir takım olduğunu heralde hepimiz biliyoruz.

    ama eğer biz bu maçı kazanmaya gidersek, puan ya da puanlar alıp geri döneriz. bakın real madrid'in oynadığı iç saha maçlarına, tek mağlubiyet atletico madrid'e karşı. neden? çünkü atletico madrid de kazanmayı kendisine karakter edinmiş bir takım. simeone bu karakteri yarattı atletico'da. juventus dahil bütün takımlar oraya yenilmemeye gittiler, yenilip döndüler.

    biz geçen sene fatih terim yönetiminde gittiğimizde kazanmaya gitmiştik. oynanan oyun onu gösteriyordu. kazanmaya gittik, yenildik. ama hatırlarsanız maçtan sonra hakemin annesiyle ilgili fanteziler doruğa çıkmıştı. hala çok net hatırladığım iki penaltı verilmemiş, bunlara karşın real madrid'in attığı son gol de uyduruk bir faul sonrası, serbest vuruştan gelmişti.

    bizim oynamamız gereken oyun, juventus deplasmanında oynadığımız oyundur. juventus maçına artı olarak sneijder'imiz olmadığı için bu maça drogba-burak çift forvetiyle çıkmak farzdır. oynayacağımız en doğru taktik savunmada 5-3-2, top bizdeyken beklerin ileri çıkmasıyla 3-5-2 olur. göbeği ne kadar kalabalık tutarsak o kadar iyidir, ilk real maçında göbeğimiz delik deşik olmuştu hatırlarsanız. çift forvetin sebebi de şu, eğer biz bu maçta tek forvet oynarsak belki geride daha sağlam oluruz ama ilerde istediğimiz tehlikeleri yaratamayız + real defansı çok daha rahatlamış olur, bekler ileri daha rahat desteğe çıkabilirler. çift forvetin kontra ataklarda daha fazla tehlike yaratabileceğini düşünüyorum.

    şimdi diyebilirsiniz ki 5 savunma mıdır kazanmaya gitmek? real deplasmanında, evet. hatta imkan olsa top realdeyken 55 savunmadır. topu aldığında herkes hücuma katılabilir, kaleci ve 3 stoper dışında. eğer çakılı 3 stoperimiz olursa kolay kolay gol yemeyeceğimizi düşünüyorum.

    bir de kazanmamız için takım olarak toplamda en az 10 km daha fazla koşmamız lazım. lig maçlarında 100 km koşarak kazandığımız maçları bile zar zor kazandığımızı düşünürsek, santiago barnebau'dan puan veya puanlar alabilmek için 115 km'yi görmemiz lazım en az.
App Store'dan indirin Google Play'den alın