• 4
    çoğu kişinin sevmemesine karşılık benim son derece beğendiğim ve desteklediğim oyun anlayışıdır. takımımızın mevcut kadrosunda geriden ileriye doğru sayarsak; riera, melo, selçuk, sneijder, bruma ve drogba'nın bu sistemi sahada başarıyla uygulayabileceğini düşünüyorum.

    bu oyunu oynamak için öncelikle sabırlı ve ne yaptığını bilen oyuncular gerekli. aslında sıkıcı gibi gözükse de top ondan ona dolaşırken selçuk ya da sneijder bir anda boşta ya da koşu yoluna top alabilecek burak yılmaz'ı görebilirler ve golle buluşmasına sebep olacak o nokta pası atabilirler.

    bu anlayışta oynarken yapılması gereken en önemli şeylerden bir diğeri ise, top rakipteyken rakibin topa fazla sahip olmasına izin vermeyerek, yoğun presle topu kapmaktır. şu an dünyanın en kaliteli ve pahalı takımlarından biri olan barcelona takımı bile top rakipteyken tüm oyuncuları ile* alan daraltıp topa basarak topu en çabuk şekilde takımlarına tekrar kazandırırlar.

    topun sürekli bizde olması demek; rakibin zaman içinde top kapmaya çalışmaktan yorulmasına, oyun disiplininden uzaklaşmasına, agresifleşmesine sebep olmak demektir.

    kısacası hem topla oynama üstünlüğü, hem rakip üzerinde psikolojik bir baskı oluşturmak hemde top sürekli bizde olacağı için rakip tehlikelerinin en aza indirgenmesi açısından takımımızın da uygulaması gereken günümüz futbolunun en efektif oyun anlayışıdır efendim bu tiki taka.
App Store'dan indirin Google Play'den alın