• 1927
    takımın bu kadar kötü oynmasının sebebi acaba art arda gelen sakatlıklar mı yoksa doğru düzgün planlarımızın olmaması mı? ya da doğru kadro planlaması yapamamamız mı? sezon başından beri bütün maçları izledim ve kötü oyunun sebebi kesinlikle sakatlıklar değil. bu artık benim nazarımda kesin.

    parkede oynanan oyun, kurulan felsefe ve yapılan planlama bizi kesinlikle hedeflerimize ulaştıracak kadar kaliteli değil. ne euroleagu'de son 8 ve son 4 ne de ligde şampiyonluk getirir. çünkü oynadığımız oyunun temeli sağlam değil. ne ikili oyun var, ne hızlı hücum var, ne içeriye içeriye indirme var. vs.. bunlar olmuyor değil oluyor ama denk gelirse. hücumda topu yeterince paylaşmıyoruz, belli bir hücum planımız yok. oyuncuların yapısı zaten bunun üzerine kurulmuş değil. varsa yoksa üçlük atmak, el üstünden atmak, penrdelemeden kurtulup atmak. öyle ki koskoca domercant'ın takımdaki rolü bu olmuş. perdelemeden çıkıp üçlük atmak.

    hiçbir üst düzey takımın hücum planları bu kadar sığ değil. o gün yüzdemiz iyi olursa kazanıyoruz olmazsa kaybediyoruz. bu kadar siyah ve beyaz. zaten savunma kaynaklı sayıları neredeyse unuttuk. pota altına indirilen her top rakip takım adına sayı oluyor. oynanan ikili oyunlar hep rakip takıma sayı olarak geri dönüyor. nasıl olsun ki? jawaii tercihi pota altı savunmasını güçlendirmek için yapıldı ama asla bir ndog değil. geçen seneye göre zayıf kalıyor defansif anlamda. furkan zaten çok iyi savunmacı olmadı hiçbir zaman. ersin bu işi 4 numara olarak götürüyordu ama sakatlandı. 4 numara tercihini erceg'den yana kullanmak hücumda 3 sayı üzerinden oynanacağının bir göstergesiydi. erceg zaten defans anlamında bildiğin sıfır. etkisiz eleman. faul yaparsa bir tepki koydu diye seviniyoruz. gözden çıkardığımız macvan'dan bize katkı vermesini bekliyoruz.

    ergin hoca bu sezon ileri gideceğine geri gitti. vardır bir planı diye bekledik ama olmadığını ve geri gittiğini görmüş olduk. dediğim gibi bu durumun sakatlıklarla çok alakası yok. jawaii, gordon ve ersin'in olduğu zamanki maçlarda da bireysel yetenekler ve üçlük üzerine bir anlayış vardı. şimdi de var. bu oyun düzeniyle istediğimiz başarı asla gelmez.

    acil bir şekilde ergin hoca ve oyuncuların toparlanması lazım. ligde en azından final serisini oynamamız lazım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın