resim
Müjdat Yetkiner
Görev:Gençlik Gelişim Koordinatörü
Takım:-
Yaş:62
Uyruk:Türkiye
  • 15
    bu abiyi tanıdığım vakit maçlar şifresiz yayınlanıyor ve bütün apartman bize toplaşıyordu. apartman aile apartmanı olduğundan yabancı yoktu. bir de apartmanda ne kadar erkek varsa hepsi fenerbahçeliydi. böyle zor bir ortamdı bebekliğimin ve çocukluğum ilk zamanları. * futbola dair en eski hatırladığım kelime buydu. müjdat.

    neden müjdat? bu bıyıklı amcamız öncelikle bıyıklarıyla dikkatimi çekmişti. sonra ise evde ona karşı yükselen sesler ve sinirlerden dolayı dikkatimi çekmişti. maç zamanı evde kime baksam ona küfür ediyordu. babam bir yandan, babamın dayısı bir yandan, sezai abi bir yandan hepsi ulan müjdat allah belanı versin gibi ilk başlarda normal sonraları ise baya dümdüz giden küfürler...

    çocukluk aklı olsa gerek müjdat'ı kötü bildim. türk filmlerindeki kötü adam olarak onu beynime kodladım. müjdat kötüyse fenerbahçe de kötüdür çıkarımını o ufacık beynime kazımıştım.

    böyle zor ortamda fenerbahçeli yapmaya çalıştılar beni. sarı-lacivert taraklardan tut, formalara kadar avantaj şeyler alıp fenerbahçeli yapmaya çalıştılar. benim ufacık yavrumu, vatandaşımı fenerbahçeli olmaya zorladılar. biz bunları unutmadık. neyse başka taraflara kaymayalım.
    olmadım. fenerbahçeli olmadım. çünkü bir çocuk bir şeyden korktuysa vazgeçmez korkusundan. ben de vazgeçmedim. bütün aldatmacalara, kandırmalara ve baskılara karşı fenerbahçe demedim ve olmadım.

    müjdat benim fenerbahçeli olmama sebebimdir. iyiki varsın müjdat abi. sen olmasaydın o baskılara direnemezdim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın