resim
Nuri Şahin
Görev:Teknik Direktör
Takım:Dortmund
Yaş:35
Uyruk:Türkiye
  • 782
    madem kendisine dair kafalarda soru isaretleri var, hic "gelsin-gelmesin" muhabbetine girmeden bildigimiz ornekler uzerinden nuri sahin'i biraz tanimlayalim.

    nuri sahin aynen selcuk inan gibi bir futbolcudur. oyunun defansif yonunu de, ofansif yonunu de ayni duzeyde oynar. selcuk inan'in bu sezon galatasaray formasiyla gosterdigi performansi nuri sahin 2005'ten beri milli takimda gosterdigi icin dogal olarak oyle pek de aman aman durmamaktadir, dogrudur. ote yandan selcuk inan'in 2011-2012 sezonunda yine galatasaray formasiyla gostermis oldugu performansi nuri sahin bundesliga'da oldugu her an gostermektedir.

    selcuk inan hucumda topla yaldir yaldir cok mu dripling yapiyor? yoo, tam tersi bicimde topla olan iliskisi sadece yaratici paslar ile oyunu acmak veya asist yapmak uzerine gayet seviyeli ve mantikli. ust duzey bir calim yetenegi mi var? hayir, bilindigi uzere nadiren calim atar ve genelde bos alanlari etkin kullanir, gereksiz yere topu ayaginda tutup rakiple fazla hasir nesir olmaz. fizik gucu muthistir, adam adama mucadeleyi cok iyi yapar diyebilir miyiz? alakasi yok, cogu zaman faul alarak savunma yapar ve savunma becerisi makul duzeyde pres-markaj ile ortalama bir top kapma becerisinden ibarettir. eee? tum dediklerim dogru fakat boyle bakinca selcuk inan cok tirt bir orta saha gibi duruyor, oysa mevkisinde en iyi yerli oyuncu. nuri sahin de boyle iste, xavi gibi, selcuk inan gibi oyunu fizigiyle degil beyniyle ve yetenegiyle oynayan bir adam fakat selcuk inan gibi ortama uyum saglama bakimindan biraz daha secici oldugu icin kimligini tam anlamiyla yansitmak icin daha saglikli isleyen bir sisteme ihtiyac duyuyor. bu da bundesliga'da var.

    nuri sahin alan savunmasini iyi yapar, markaj-top kapma-pres becerileri super olmasa da adam kacirmaz ve rakibin surekli karsisindadir, kosmaktan usenmez ve rakibi kovalar, hucumda yaratici pas ve asist bakimindan etkilidir, tek paslari, araya adam kacirmalari, ikiye birleri iyi yapar, uzaktan iyi sut ceker, duran toplari cok iyi kullanir, falan filan iste bildigimiz selcuk inan... "gelsin-gelmesin" muhabbetine de ucundan su kadarcik degineyim, nuri sahin yedek kalacak bir adam degildir, duzenli oynamasi gerekir. yani selcuk inan-nuri sahin ikilisi savunma bakimindan zayif kalir, sablon felipe melo-selcuk inan olup da nuri sahin yedek kalirsa da kendisine yazik olur. ikili degil uclu orta saha olacaksa da wesley sneijder ne olacak bir baska sorun... ha ben kendisini severim de begenirim de tabi orasi baska.

    kendisini ozellikle takip eden biri olarak soyledim tum bunlari.
App Store'dan indirin Google Play'den alın