2013-14 Türkiye Süper Lig 11.Hafta Maçı
19:00 Ülker Stadyumu
2 - 0
  • 302
    bizim fenerbahçe maçlarımızı özetleyen çok doğru bir şey söyledi arkadaşın biri;

    "sabah erkeden kalkıyorum. kahvaltı yapıyorum. formayı, atkıyı takıp arkadaşlar buluşuyorum. akşama kadar demleniyoruz. hararetli tartışmalar, nasıl kazanırız taktikleri, bu sefer olacak galiba duaları... maç başlıyor, dakika 5 fenerbahçe 1-0 galatasaray :/ "

    yıllarca hep böyle oldu bizim fenerbahçe maçlarımız. çünkü kadıköyde sadece fenerbahçe'ye karşı değil, kadıköy'ün o enteresan atmosferiyle de mücadele ettik. fenerbahçe'nin formasını adıyamanspor'a giydir, galatasaray karşısına koy, kadıköy'ün o enteresan atmosferiyla galatasaray ile başabaş oynar. şunu kıramadık malesef.

    bu maçta da öyle bir şey bekliyordum ama son on yılda gördüğüm en durgun fenerbahçe vardı karşımızda. iddia ediyorum, 2012-2012 kadromuz, bu fenerbahçe'ye temiz 3 tane atardı. fenerbahçe de futbol anlamında pek bir şey yapmadı ama galatasaray o kadar vasat altıydı ki, rakip 3. vitese bile çıkmadan bir şekilde 2-0 bitirdi maçı. hayatım boyunca bir tane bile galatasaray'ın böyle kazandığı maç hatırlamıyorum. bu kadar hiçbir şey yapmadan 2-0 kazandığımız maç tarihte yoktur muhtemelen.

    bir şekilde ilk yarıda şu adamlardan gol yiyoruz. ister baskı yaparak atsınlar, ister biz kendi kalemize atalım, ister selçuk şahin atsın, ister penaltı olsun. bir şekilde yiyoruz abi. şu problemi çözecek adamın da muhtemelen heykelini florya'ya dikerler.

    mancini'nin en büyük hatası bence fenerbahçe'yi gözünde çok büyütmüş olmasıydı. ceyhun tercihi de bu yüzdendir ki takımı acayip geriye yasladı. selçuk'u da öne attığı için melo takım organizasyonunu kurmak için bir başına kaldı oralarda. bir ara 15-20 dakikalık bir dönemde 5 pas üst üste yapamadı takım.

    mancini takıma gol yememeyi öğretmeye, kontrolü öğretmeyi çalışıyor ama takım bunu yapmaya çalışırken gol atmayı unuttu. gol atmayı bırak, iki maçtır pozisyona giremiyor. hiçbir şey yapamıyorsa eskiyi taklit etmesini öneriyorum kendisine. gol yiyorduk ama bir fazlasını hep atıyorduk.
App Store'dan indirin Google Play'den alın