resim
Didier Yves Drogba Tébily
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:Santrfor
Yaş:46
Boy:1.89
Uyruk:Fildişi Sahili
  • 3957
    we have drogba, they don't! eyvallah tamam. çok severdim önceden hala severim kendisini. laf etmek doğru değil ama varlığı takıma verdiği zararı görmezden gelemeyiz.
    topu göğsünde müthiş stop ettriyor, çabuk dönüğ gidiyor ve golü atıyor ama takıma verdiği zararı görmezden gelemeyiz.

    40 metre uzaklıkta faul oluyor topu başına drogba geçiyor. sağdan faul oluyor topun başına drogba geçiyor. bu nedir yahu? küçükken mahalle maçlarında kim en iyi oyuncuysa takımın herşeyi o olurdu. sürekli pas isterdi, topu kimseye vermezdi. ondan kötü oynayanlar ise saygsından dolayı laf etmezlerdi. fakat çocuk oldukları içn bir süre sonra patlardı. ver amk şu topu biz de oynayalım derlerdi. pas versene lan derlerdi. bu böyle gittiği zaman maçı boykot ederlerdi. alın bu sizden olsun derlerdi. isyan ederlerdi. çünkü takımda onun haricinde diğer önemli oyuncular da vardı. futbol 1 kişiyle oynanan oyun değil.

    drogba nasıl bir ruh hali içindeyse sanki biz ondan gel bizi kurtar, bizi ancak sen kurtarırsın demiş ve takımın anahtarını, kumandasını ona vermişiz gibi. o da kendi egosunu tatmin etmeye çalışıyor. takımın liderliğini yapmak yerine takımın kumandanlığını yapmış gibi görünüp egosunu tatmin ediyor. (bu cümlenin altını çiziyorum) takımın liderliğini yapmak hagi gibi olur, alex gibi olur, pirlo gibi olur. gerektiği zaman liderliği başka oyunculara vermesini bilirler. gerektiği zaman diğer oyunculara sorumluluk vermesini bilirler. diğer oyuncuları asla görmezden gelmeye çalışmazlar. drogba resmen diğer oyuncuları görmezden geliyor. evet kariyeri diğer oyuncuları ezer ama diğer oyuncular bu takımı şampiyon yapmış değerli oyuncular. sen yokken onlar bizi şampiyon yaptılar.

    galatasaray'ın kadro planlaması başından beri kötüydü. başkan çilek diye tutturdu. bu hem başkanlığını perçinleyecek hem de ekonomik olarak iyi bir hamleydi onun açısından fakat takım açısından kötü oldu. iyi olabilirdi hatta mükemmel olabilirdi ama doğru ismi alsaydı. bu isim sneijder olabilirdi. çünkü 10 numara sıkıntısı çekiyorduk ve sneijder popüler bir 10 numaraydı. bugüne kadar ne verdiği tartışılır ama takımın o tarz bir oyuncuya ihtiyacı vardı. peki drogba'ya veya droga gibi bir forvete ihtiyaç var mıydı? işte mesele burada. yoktu. çünkü takımda geçen sezonun gol kralı burak vardı, yine gol krallığının üst sıralarında yer alan umut bulut vardı. necati gibi tecrübeli ve kendisine iş düştüğünde gereğini yapan birisi vardı. birde ulu elmander vardı. bu dört oyuncu birbirleriyle uyumlu oyunculardı. elmander zaten herkesle uyumluydu. burak-umut ikilisini söylemeye gerek yok. hala milli takımı sırtlayan iki oyuncu. necati ise şarap gibi yıllandıkça güzelleşiyor. yaşlandıkça futbolu daha iyi öğreniyor ve uyguluyor. yani galatasaray'ın forvette bir sıkıntısı yoktu. sıkıntı forvete yeterince top gelmemesiydi. bazı maçlarda orta saha verimsizleşiyordu. bunu da sneijder'i alarak bir nebze çözebilirdik. asıl çözüm kanat oyuncusu almaktı.

    drogba geldi hemen fark yarattı. zaten drogba gibi bir adam fark yaratırdı. fiziğiyle, müthiş futbol bilgisiyle, tekniğiyle, gücüyle çok fark yarattı. ne olduysa şampiyon olduktan sonra oldu. süper kupayı getiren golü de atınca bir anda kendisini ulu önder olarak görmeye başladı. bi baktık selçuk artık firiklerde topu almaya tenezzül etmiyor, burak kaleye yaklaşamıyor, umut ilk 11 hayalleri kuran genç futbolcu gibi oyuna girmeyi bekliyor, elmander-necati zaten gittiler. melo daha fazla defansif görevde, vs..

    bugüne baktığmızda geçen sezonun gol kralı burak kaleden uzakta kanat oynuyor. umut zaten forma giymeyi unutmuş durumda. selçuk takımın liderliğinden uzaklaşmış sıradan orta saha oyuncusu rolünde. sneijder takımın liderliğini, hücum organizatörlüğünü alamamış durumda. tüm bunların nedeni bazılarına uçuk gibi gelecek ama drogba'dır. drogba'nın varlığıdır. drogba'ya verilen kamyon dolusu maaştır. drogba gibi bir oyuncu yedeğe çekilemez. hem oyun olarak çekilemez hem de maaşı yüzünden çekilemez. çünkü drogba gibi birisini alıyorsanız oynatmak zorundasınız. o oynadığı zaman yukarıda saydığım isimlerin hepsinin ibresi negatife dönüyor.

    işte bu yüzden bu sezon ne selçuk, ne burak, ne umur ne de sneijder bekleneni veremiyor. çünkü onları sıfırlayan, onları pasifize eden bir drogba'nın varlığı var.
App Store'dan indirin Google Play'den alın