2013-14 Türkiye Süper Lig 11.Hafta Maçı
19:00 Ülker Stadyumu
2 - 0
  • 293
    hani bu derbi dünya derbisi filan diyorlarya yalanın daniskasıdır. dünya derbilerine baktığımızda sahada bir oyun oynanıyor. takımlar müthiş taktiklerle birbirlerini alt etmeye, açıklarını kovalamaya çalışıyorlar. real-barça maçlarında mourinho'nun guardiola'yı mağlup etmeye çalışırken ortaya koyduğu taktikleri ağzımızın suyu akarak izlemiştik.

    bizim derbilerde ise oyun namına hiçbir şey olmuyor. takımlar birbirlerini alt etmek için taktik filan yapmıyorlar. kim önce hata yaparsa ilk golü rakip takım atıyor. derbileri kazanmanın ve kaybetmenin temel noktası hatadır. bu maçta da chedjou ilk hatayı yapan kişi olunca fenerbahçe öne geçme avantajını es geçmedi.

    derbileri kazanmanın ikinci temel noktası ise tabiki hakem. hakemin konuşulmadığı derbi derbi değildir. bu maçta da fenerbahçe'nin attığı ikinci gol net ofsayt. emenike topa hareketlendiği için ofsayt. bu kural değişecek deniliyordu ama değiştirilmedi. topa hareketlenip rakip savunmacıyı yanıltırsan ofsayt olur. fenerbahçe ikinci temel noktayı da es geçmeyip 2-0 lık galibiyet aldı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın