resim
Aurélien Bayard Chedjou Fongang
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:Stoper
Yaş:39
Boy:1.84
Uyruk:Kamerun
  • 469
    bugün yaptığı bireysel hatadan bağımsız olarak söylüyorum ki; savunma yapmanın takımın bütünü ile ilgili olduğunu tekrar tekrar gözümüze sokan oyuncu. hanımlar, beyler; bu takımın takım savunması yaklaşık bir yıldır sürekli geriliyor. tamam, bu takımın sol beki yok ama oldukça iyi iki tane stoperi, gerektiğinde defansı beşleyecek oldukça iyi bir ön liberosu, pek çok eleştirilecek yönü olmasına rağmen hâlâ faal oyuncular içerisinde adını en azından ilk elliye yazdıracak bir sağ beki -oldukça kötümser bakarak elli dedim, yoksa ilk yirmiye de girebilir şahsi kanaatimce-, oyunu iki yönlü oynayabilen pirlo muadili bir orta sahası var. fakat takım savunması yokları oynuyor. fenerbahçe maçının belki de tek olumlu yanı, en azından ofsayt taktiği anlamında da olsa küçük bir iyileşme gözlemleyebilmiş olmamız belki de.

    chedjou özelinde de bana kalırsa transferi sırasında stratejik bir hata yapıldı. chedjou semih kaya'nın yanına gelip ona mentorluk yapacak olan futbolcu değil, bilakis deneyimli ve üst düzey bir stoperin mentorluğu altında sahada olacak olan futbolcu. önde basacak, pas opsiyonlarını kullanacak, duran toplarda ileri çıkıp kafa vuracak... ama kesinlikle savunmanın lideri olacak olan oyuncu profili değil. bana öyle geliyor ki; fatih terim'in oyunu okuyuşu ile mancini'nin oyunu okuyuşu arasında fark da kendisinin oyununun günden güne daha da göze batmasına neden olacak ve buralarda daha çok "siktirsin gitsin yeaaa!11!1!bir" temalı giri okuyacağız. zira fatih terim, çoşkulu, önde basan, ısıran, savunmayı tamamen boşlamamasına rağmen oyununun hücum yönüne ağırlık veren bir oyun anlayışı içerisindeyken; mancini bunun tam aksi bir futbol görüşüne sahip. o büyük takımların iyi savunma yaparlarsa yetenekli ayakları ile sonuca gidebileceklerini düşünüyor. burada her ikisi de yanılıyor diyemem, üstelik her iki oyun sistemi de doğru adamlarla göze hoş gelen ve seyirciyi tatmin eden bir hâl alabilir. gelin görün ki; bu takım, sistemsizce inşa edilmiş iyi bir takım. o nedenle her iki oyun anlayışından ve dahası birçok farklı dizilimden optimal faydayı almamız çok da mümkün olmuyor.

    yani; öyle gelip isim isim oyunculara sallamakla olmuyor. takım oyunu bu. tabii ki; 10 kasım 2013 fenerbahçe galatasaray maçında sebebiyet verdiği penaltının eksisini hanesine yazdıktan sonra söylüyorum tüm bu söylediklerimi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın