resim
Aydın Yılmaz
Takım:-
Mevki:Sağ Kanat
Yaş:36
Boy:1.79
Uyruk:Türkiye
  • 2492
    son maclarda iyi oynamasi tesadufle veya takimin geri kalaninin kotu olmasiyla ilgisi olmayan futbolcu. aydin ve ceyhun cekinik karakterli oyuncular, eskden caner de oyleydi. cekinik karakterli oyuncu ne kadar yetenekli olsa da potansiyelini asla yeterince sahaya yansitamaz. cunku futbol psikolojik bir savastir ayni zamanda. baskin oldukca rakibine ustunluk saglarsin. amerikalilar bunun uzerine o kadar cok calisip kitaplar yazmistir ki bizim hala varligini bile konusmamamiz ahmaklik. mcmanaman ingiliz futbol tarihinin en yetenekli 3 futbolcuundan biriyken artik adini bile anmiyoruz. real madrid'de oynama olmasi potansiyelinin yarisini sahada gosterdigi gercegini degistirmiyor. topla yapabildiklerini ancak zidane'la karsilastirabilirim.
    caner oynadigi her takimda takim arkadasindan dayak yiyip agzi burnu kan icinde antreman tamamlarken simdi hircin hatta cirkef futbolcu kategorisine girdi. bu caner'in cekiniklikten baskin karakter(bu baglamda winner) olmak icin cikis sekliydi. suanki caner performansi kendini yetenek olarakgelistirmesine degil tamamen psikolojik olarak bambaska boyuta gecmesine bagli. son oynanan 10 kasin fenerbahce galatasaray macina ceyhun gibi pasif ve zatif karakterli bir oyuncuyla hem de onu en baski gorecek yere koyarak cikmak zaten basli basina bir intihar sekli. ceyhun en az mehmet topal kadar yetenekli (hatta belki daha iyi) ancak mehmet guven kadar bile ozguveni ve stres yonetimi olmayan bir oyuncu. kucuk takimda iyi oynayip buyuk takimda yapamasi da bu nedenle.
    aydin ise son 2 senedir belli bir esigin uzerinde gidip geldi. sonradan girdigi maclarda daha iyi oynamasi da bu esigi ancak izledigi, kendini konumlandirabildigi maclarda gecbilmesinden dolayiydi. simdi ise aydin bu esigi tamame gecmenin arifesinde. yeteneklerini gelistirmedi, fizigi de degismedi. hatta belki eskisi kadar hizli biel degil. tek fark artik kafasinda bir oyun var. bir yere kadar da bu oyunla basarili da olacaktir. burak'in gelisimini de benzer goruyorum. trabzonda santrofora evrilirken kafasinda bir oyun vardi ilk defa. ve ilk defa ne yaptigini ve ne yapacagini bilerek oynamisti. fakat 4. yilinda artik kendisine baska bir oyun katmak zorunda. aydin da burak gibi sonradan acilip faydali olabilir. buraktan farki tikanma ihtimali daha az, cunku elindeki donanim yani oz yetenekleri buraktan fazla.
    eger 10 kasim fenerbahce maci bir kayipsa bunun sebebi sahada cekinik oyuncularin coklugudur. bunun suclusu da mancini ve tugay'dir. yuzune baktiginizda ceyhun'un bu derbiyi kaldiramayacagini anlamiyorsaniz cok iyimsersinizdir. umarim mancini turk futbolunun ancak ve ancak "pic" oyuncularla kazanilacagini anlar. 95 kiloluk engin baytar fenerbahceye karsi ceyhun'dan daha iyi oynari bilmek zorunda.
    aydin daha fazla sans bulmali, ozellikle bruma 2.ayindaki ribery gibi pasif oynamaya baslamisken bu elzemdir. umarim bruma da geldigi zamanki firlama bir oyuncu oldugunu hatirlar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın